avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comision platit de universitate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comision platit de universitate

Am o intrebare! O universitate de stat si o societate comerciala au incheiat un contract care are ca obiect organizarea de catre universitate a unor cursuri pregatitoare de limba romana pentru studenti straini selectati de respectiva societate comerciala. Acum societatea cere ca universitatea cere sa ii plateasca comision (un anumit procent din taxele de studii si de cazare pe care trebuie sa le plateasca studentii respectivi). Exista vreun act normativ care sa prevada ca universitatea nu trebuie sa plateasca astfel de comisioane? Cum ar putea motiva universitatea refuzul platii comisionului? Va rog raspundeti.
Cel mai recent răspuns: marza_alexa , utilizator 15:26, 25 Iunie 2009
Nu cunosc sa existe vreun act normativ care sa oblige la asa ceva universitatea si mi se pare cel putin dubios ce solicita firma respectiva.
Trebuie insa vazut ce scrie in acel contract incheiat intre cele doua parti.
In schimb banuiesc ca firma este un comisionar, mai exact aceasta se obliga sa-i "racoleze"studenti universitatii, care sa absolve asemenea cursuri, contra unui comision.
initial contractul nu prevedea nimic de genul asta..dar acum firma respectiva vrea sa perceapa acest comision..si din cate mi s-a zis, firma percepe comision si de la studenti.
Vreau sa completez ca acest contract nu a fost semnat inca..este inca in discutie.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
marza_alexa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comisionare sogedacom sogedacom este corect sa inchei un contract de comisionare intre o persoana fizica (un angajat al societatii) si o societate , pentru care aceea persoana fizica ... (vezi toată discuția)
Contract de comision Georgian2all Georgian2all Buna ziua. Urmeaza sa inchei un contract de comision cu o societate comerciala cu scopul de a distribui produsele fabricate de aceasta. Suntem doi prieteni, ... (vezi toată discuția)
Contract mandat comercial Lori47 Lori47 O societate X cu profil de activitate comert doreste sa incheie contract cu o firma Y care sa gaseasca noi clienti pentru firma X. Firma X va factura marfa ... (vezi toată discuția)