Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati intr-o problema, am livrat la un client borcane cu miere, prin curier, si au ajuns cateva borcane sparte, eu am facut factura de minus pe borcanele respective, dar eu acum cum fac monografia contabila pe acele borcane sparte?
Le dau pe cheltuiala?
Va multumesc anticipat.
Buna ziua ,
Sunt un pic nelamurita.....am livrat la un client borcane cu miere, prin curier, si au ajuns cateva borcane sparte, eu am facut factura de minus pe borcanele respective, dar eu acum cum fac monografia contabila pe acele borcane sparte?......sunt vorbele dumneavostra....avand in vedere ca ati facut facturarea pe acele borcane sparte inseamna ca le da-ti obligatoriu pe minus( pe pierdere ):confused: Nu ??!!...din punctul meu de vedere puteati sa cereti despagubirea la firma de curierat...asta DACA...zic...daca nu aveati nici o problema cu actele ;
Contract de vanzare -cumparare
Facturarea de export( Invoie cuprinzand numele marfii, cantitatea, calitatea sortimentului...e.t.c.)
Specificatia marfii
Polita si certificatul de asigurare ALL RISKS al marfii
Licenta de export / sau import
Certificatul de calitate, emis de catre un laborator cunoscut
Certificatul de originea marfii
Certificat fito-sanitar
Certificat sanitar- veterinar
Document de transport rutier
Declaratia vamala de export
Daca aceste documente le -ati facut in momentul in care ati dat borcanele curierului...mergeti la firma respectiva si sunt obligati sa va plateasca pierderile...:bow:
Produs deteriorat
adri_d
Buna ziua,
Am urmatoarea situatie si am nevoie de ajutorul Dvs.
PFA, contabilitate in partida simpla, neplatitor de TVA. Am expediat un produs catre un ... (vezi toată discuția)