avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine la bloc

Buna ziua,stau in Oradea intr-un bloc cu 20 de apartamente,problema mea nu este asa mare ,dar totusi deranjeaza,si consta in faptul ca vecinul de deasupra are un caine pe care din pacate de multe ori il inchide singur in casa si atunci latra toata ziua,sau il apuca joaca cu el de multe ori seara dupa ora 22,mama mea e cardiaca,nu se poate odihni seara,i-am atras atentia de cateva ori ,dar este nepasator,nici eu nu sunt absurd si iubesc animalele,dar as vrea sa ma indrumati spre ceva lege care reglementeaza detineterea cainilor in apartamente de bloc,si in plus daca au obligatia a fi inclusi la cheltuielile de la asociatie.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:32, 25 Aprilie 2015
Conform dispozitii in vigoare se inregistreaza in evidenta asociatiei de proprietari pentru calcul cote intretine numai persoane
Pentru neajunsurile legate de comportamentul cainelui,vinovat principal este stapanul acestuia ,care poate nu a alocat si nu a desfasurat suficient timp si educatie pentru instruirea acestuia
Mai ales ca sunteti iubitor de animale este de preferat sa tratati problema cu intelegere si cu toleranta
Staruiti la nivelul vecinului si explicati situatia cu starea de sanatate a mamei dvs
Am in minte o mica intamplare, nostima si sugestiva:

Un locatar si-a cumparat un cocos pe care l-a tinut cateva zile bune pe balcon. Acesta, dupa cum ii este firea, canta de mama-focului in fiecare dimineata pe balcon.

Intr-o zi vecinul de deasupra cobora pe scari cu un caine de talie mare si foarte tanar: asadar foarte zburdalnic. Si il intreaba pe vecinul cu cocosul: vecine, cand taiem cocosul?

Si a venit si vremea ca acel cocos sa fie taiat.

La cateva zile se intalnesc din nou pe scari cei dou: vecinul de deasupra cu cainele lui zburdalnic care cobora si celalat care venea de la cumparaturi. Si acesta ii spune, sugubat: "Vecine, eu am taiat cocosul ..."

Morala: un caine nu se trateaza ca un cocos!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
pai si ? eu daca vreau caine..dv luati pestisori.fiecare tine in casa lui ce i place
dorintent a scris:
...as vrea sa ma indrumati spre ceva lege care reglementeaza detineterea cainilor in apartamente de bloc,si in plus daca au obligatia a fi inclusi la cheltuielile de la asociatie.

Nu este necesar ca fiecare om sa cunosca toate legile si reglementarile din Romania. Volumul este atat de mare incat si specialistii in legislatie cauta si rasfoiescadesea prin culegerile de legi...
Daca pe mine ma deranjeaza muzica in cartier, scandalagii, claxoanele, parcarea unei masini, un chirias ce face baiuram la ora 23... apelezl la Politie fara sa caut legea.
Asta va sugerez si dumneavoastra: apelati la Politie, la Primarie, la Politia animalelor, la Autoritatea de sanatate publica sau directia de sanatate publica...
Gasiti adresele acestora de email pe net, formulati sesizarea, descrieti necazul si solicitati ajutorul.

Nici eu nu am nimic impotriva animalelor care nu ma deranjeaza si pentru ca amintea cineva mai sus pestisori, aflati ca nu am solicitat niciodata sprijinul autoritatilor impotriva pestisorilor. Dar am solicitat de mai multe ori sprijinul impotriuva detinatorilor de caini mari tinuti in apartamente, caini ce latra sau urla de te infioara, caine cat vitelul ce-ti apare in fata la lift sau in holul blocului..., sau in fata copilului ce are cosmar noaptea mai ales daca a prins la TV unele imaginile cu copii atacati sau ucisi de caini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caine in apartament nereis nereis Urmeaza sa ne mutam in apartamentul proaspat achizitionat si de putin timp am constatat ca vacinul de deasupra noastra are un caine de talie mare care latra ... (vezi toată discuția)
Scuturatul paturilor din balcon lauriancului lauriancului revin cu intrebarea: as dori sa imi spuneti daca este legal sa isi scuture paturile pe balcon stau intr-un ansamblu de blocuri si suntem ... (vezi toată discuția)
Detinere animale de companie kronky kronky Am un catel,iar vecina face mereu reclamatii si platesc amenzi!Cum pot sa ma apar?nu mi s-a raspuns. (vezi toată discuția)