avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act proprietate teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act proprietate teren

Buna ziua.Ma aflu in urmatoarea situatie: casa in care locuiesc este a socrilor mei,iar ei doresc sa imi faca act vanzare cumparare iar acum m-am lovit de o alta problema,ei au cumparat casa in 1974 iar terenul aferent casei trece in proprietatea statului conform art 30din legea 58/1974.Vreau sa fac cadastru si nu pot deoarece nu sunt proprietar pe teren,ce trebuie sa fac pt a obtine actul de proprietate ?
Se face cerere la primarie pt a obtine terenul sau trebuie cumparat?Eu oricum platesc impozit si pe terenul aferent casei.Multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 17:55, 24 Aprilie 2015
Vedeți art. 23 a L.18/1991și art. 24 .Casa a fost cumpărată de către socrii și nu atribuită cooperatorilor sau moștenitorilor acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren preluat de stat- legea 58/1974 zatti zatti Buna ziua. Socrul meu a detinut in proprietate un imobil compus din casa de locuit in suprafata de 101,30 m.p. si teren in suprafata de 450 m.p ,pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Emitere titlu de proprietate RAZVAN1973 RAZVAN1973 In conf cu art 36 din Legea 18/1991 tatal meu a cerut emiterea titlului de proprietate pentru terenul aferent locuintei. Documentatia a fost respinsa doarece ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)