avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... plangere permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

plangere permis suspendat

Buna ziua! Pe data de 31.03.15 mi-a fost suspendat permisul de conducere in judetul Caras-Severin. Nu am semnat procesul verbal pe loc, astfel nu mi la inmanat ci mi-a venit acasa peste o saptamana. Stiu ca am dreptul de 15 zile sa contest procesul verbal in instanta, din momentul in care mi sa comunicat. Mie mi sa comunicat procesul verbal pe data de 06.04.15. Dovada permisului (valabila 15 zile) mi-a expirat pe data de 15.04.15 iar eu am trimis prin curier plangerea la judecatoria Caransebes pe data de 20.04.15 si a ajuns la ei pe data de 21.04.15. Intrebarea mea este, daca stie cineva si ma poate ajuta, cum procedez si de unde imi ridic permisul, pana se judeca plangerea mea in instanta? Va multumesc mult si as aprecia orice ajutor
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 10:55, 23 Aprilie 2015
Trebuie sa solicitati un certificat de grefa de la judecatorie cu care va prezentati la politie in vederea ridicarii permisului.

Daca fapta a fost savarsita pe teritoriul altui judet permisul de conducere retinut se trimite serviciului politiei rutiere al judetului care îl are în evidenta in termen de max. 15 zile de la retinere.

Certificatul de grefa trebuie ridicat personal sau de catre o persoana imputernicita.

Tot trebuie sa va deplasati la Caransebes pentru ridicarea certificatului de grefa. Cu aceasta ocazie mergeti la politie si va informati daca permisul dvs. se mai afla la politia Caransebes sau a fost trimis la politia din judetul in care locuiti. In functie de raspunsul primit actionati in consecinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie, proces verbal contraventie circulatie costi1 costi1 Stimati colegi, Am o speta f interesanta, si anume, in luna februarie 2006 am fost prins de aparatul radar cu viteza de 118 km/h in localitate, ... (vezi toată discuția)
Permis retinut 30 zile Brezae Brezae Din pacate problema mea este in urmatorul fel: deplasandu-ma catre localitatea Slobozia, jud. Ialomita, intr-o comuna, in zona de actiune a indicatorului ... (vezi toată discuția)
Pot circula pana imi vine sentinta prin posta? remus05 remus05 Pe data de 26 am prima infatisare in care am contestat un pv cu retinerea permisului pe 90 zile pentru un radar. In caz ca am sa pierd, pot circula pana imi ... (vezi toată discuția)