avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Penalizari abuzive
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Penalizari abuzive

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie pe care eu o consider abuziva si am nevoie de ajutor.
In decembrie 2014 am contractat un imprumut de la un ifn, un imprumut pana la salariu in valoare de 1000 de lei urmand sa rambursez suma de 1479 de lei(da stiu ca au dobanzi prea mari insa a fost o urgenta avand niste probleme foarte grave ce necesitau o rezolvare urgenta:. Compania respectiva permite prelungirea ulterioara in cazul imposibilitatii de plata, prelungire la care am apelat pana in luna martie. In martie am solicitat ultima prelungire urmand ca in aprilie sa restitui imprumutul. Nu am primit nici un act din partea acestui ifn cu noua data scadenta, am primit doar un smsce l-am pierdut odata un vechiul telefon. In ultimele zile din martie am incercat in repetate randuri sa imi accesez contul de client de pe site-ul lor pentru a verifica data scadenta, insa acesta a fost functional. In data de 31.03 i-am contactat pe e-mail si le-am solicitat informatii privind starea imprumutului si data scadenta dar nu am primit nici un raspuns din partea lor. In data de 10.04 am primit un sms de la ei cu o suma mai mare de plata deoarece se aplicasera penalizari insa fara sa se specifice cand a fost data scadenta si cum au calculat ei aceste penalizari.i-am contactat si mi-au solicitat restituirea sumei pana pe 14.04 sau in caz contrar incep sa platesc penalizari . Nu am putut achita in data de 14 si am achitat in 16.04 deci o singura zi intarziere, am achitat 1500 de lei crezand ca se rezolva si inchidem acest contract. Insa se pare ca azi, 22.04.2015 am primit un nou sms de la ei in care se solicita o suma de 500 de lei de plata ce nu stiu ce reprezinta si cum a fost calculata. Eu consider ca am fost de buna credinta si am facut demersuri pt a plati datoria insa ei mi-au blocat contul si nu mi-au raspuns special pt a imi aplica dobanzi. Ce ma sfatuiti sa fac? Sa merg la opc? sa imi angajez un avocat? Da as putea achita suma de 500 de lei insa nu sunt deacord ca toate firmele de genul sa profite de necazurile oamenilor si sa platecs o suma de bani degeaba. Multumesc pt eventualul ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
monica8712, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am proprie pe cont ,am împrumutat o suma modica de ... Anonim36 Anonim36 Bună ziua,am proprie pe cont ,am împrumutat o suma modica de la un creditor.Cand am făcut împrumutul,am solicitat o anumita suma,de la ei am primit cu 500 ... (vezi toată discuția)
Buna seara! Valentinag Valentinag In septembrie 2018 am incheiat un contract cu Ferratum IFN, care, ulterior, a fost declarat scadent anticipat in ianuarie 2019 cu suma de 3518 lei si mandatat ... (vezi toată discuția)
Imprumut ifn mariuspopescu2016 mariuspopescu2016 Buna ziua, Am imprumutat suma de 400 lei de la un IFN urmand ca ulterior peste 20 de zile sa platesc 518 lei. Cu o zi inainte de implinirea termenului am ... (vezi toată discuția)