avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate internship
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate internship

Buna seara,

Stiu ca in strainatate se practica si as vrea sa lansez si in Romania un program de internship pentru contabili tineri cu experienta zero sa ii aleg gen ca studenti sau imediat dupa - insa vreau sa fiu 100% in legalitate.

Ce as vrea: sa iau 10 tineri de 18-20 ani (2 echipe de cate 5), pe care sa ii angajez platiti part time sa zicem 3 ore/zi sa ii invat meserie (o luna sa dureze). Apoi din ei sa ii angajez pe cei mai buni. In afara celor 3 ore NU ar fi obligati sa vina DELOC. Insa as vrea sa le dau optional, doar daca vor ei, posibilitatea sa poata ramana si in afara orelor pentru a invata.

Este legal? As pune in contract expres ca nu sunt obligati sa vina decat la cele 3 ore, as face cu ei multe traininguri samd. Doritori as avea, dar vreau sa ma asigur ca sunt 100% legal inainte de a debuta.

Pentru ca cei care nu sunt alesi banuiesc ca vor incerca sa ma reclame pe la toate institutiile si nu as vrea sa ma trezesc cu vreun dosar.

Ce credeti?

As putea avea probleme si dupa (gen sa se uneasca 3 care nu au fost alesi la 6 luni dupa sa zicem sa ma dea in judecata) sau doar la un eventual control ITM?
Ultima modificare: Miercuri, 22 Aprilie 2015
remusmatache, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 23 Aprilie 2015
Vedeti aceste discutii:
- Ce spune legea priving stagiile de internship
www.avocatnet.ro/content/for...

- Contract Internship
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu semnez pontajul? crissty15 crissty15 Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, ... (vezi toată discuția)
Admitere august 2011 laura_s laura_s Dupa sase ani de la terminarea facultatii si dupa un job care n-are nici o legatura cu dreptul,m-am hotarat ca asa nu se mai poate,trebuie sa fac ceva cu viata ... (vezi toată discuția)
Contabil asociatie vanatori rezultata in urma divizarii unui srl maritica balan maritica balan am si eu o intrebare ? am fost chemata la un interviu pentru contabil cu program 4 ore la o asociatie de vanatori nou infiintata mai concret rezultata din ... (vezi toată discuția)