avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere asociatie de proprietari

buna ziua
am si eu o intrebare. il cadrul asociatiei de proprietari in care locuiesc sunt anumite persoane care locuiesc permanent nu platesc intretinerea pe motiv ca o platesc la o alta asociatie unde isi are domiciliul ( in cadrul asociatiei noastre nu locuieste cu forme legale). administratorul imi spune ca sunt anumite cheltuieli apa rece, calda, salubritatea etc pe care le imparte pe persoane ( aici nu sunt incluse persoanele la care am facut referire cu toate ca locuim in acelasi imobil
astept un raspuns din partea dumneavoastra
cu stima
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 18:13, 24 Aprilie 2015
Administratorul si/sau presedintele sa solicite persoanelor in cauza prezentarea unei adrese de la asociatiile unde platesc.
Pana atunci sa le treaca la plata cheltuielilor daca locuiesc mai mult de 15 zile pe luna in imobilul respectiv.

Probabil ca acolo unde domiciliaza nu platesc cotele de contributie pe motiv ca le platesc la cealalta locatie.

Daca au domiciliul in aceeasi localitate, administratorul sau presedintele pot face o vizita de "curtoazie" la adresa de domiciliu si sa se edifice cu administratorul asociatiei daca platesc sau nu acolo cotele de intretinere.

Daca nu au timp sau chef de "cercetari" (nu ii obliga nimeni), administratorul sa ii treaca cu incredere la plata intretinerii si vor aduce singuri (daca vor aduce) dovada achitarii in alta parte (adresa de la asociatia unde platesc si nu chitanta de plata unde nu se poate identifica nr de persoane).

Daca nu sunt de acord sa plateasca, persoanele in cauza au posibilitatea data de lege sa conteste lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisare. Iar pentru a contesta trebuie sa aduca dovezi!:)
Initial este necesar sa se clarifice statutul respectivelor persoane
Este de preferat ca reprezentantul legal al asociatiei de proprietari sa analizeze si sa verifice temeinic problema
Daca se confirma ca persoana/persoanele locuiesc in imobil mai mult de 15 zile /luna,
urmeaza sa se introduca la calculul cotelor de intretinere
Daca sunt persoane care locuiesc fara forme legale,care nu sunt inregistrate in cartea de imobil se poate solicita oficial politistului de proximitate,in temeiul disp L nr 61/1991 sa verifice si eventual sa dispuna masurile legal prevazute
Asociatia de proprietari din care faceti parte nu are de ce sa se intereseze daca persoana care locuieste cu dv. in bloc, dar nu s-a declarat ca atare, mai plateste sau nu cotele de intretinere (cele care se repartizeaza pe numar de persoane) in alta parte, deoarece consumurile le face la blocul dv., iar facturile nu se suporta la gramada cu blocul unde pretinde ca ar plati aceste cote.

Important este ca proprietarul apartamentului sa declare numarul corect de persoane care locuiesc mai mult de 15 zile pe luna in blocul dv.
O persoana poate sa locuiasca in doua sau mai multe locuinte pe parcursul unei luni calendaristice: si peste tot consuma cate ceva.
Va plati acolo unde a stat 16 zile dintr-o luna calendaristica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz al presedintei asociatiei Jenna1213 Jenna1213 Buna. Administratul blocului meu e si presedinta de asociatie. Am problema ca a obisnuit deja de 2 ori sa imi treaca imi plus cate o persoana la numarul de ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
2 plati la intretinere be_my_666 be_my_666 Bune ziua, am o mare dilema si as avea nevoie de ajutor. Locuiesc intr-o gars , dar imi petrec timpul mai mult la prietenul meu. Acum sefa de administratie din ... (vezi toată discuția)