avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posesie abuziva de teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posesie abuziva de teren

Buna ziua, am nevoie de un sfat autorizat. Locuiesc in orasul Sinaia, si am o locuinta propietate personala. La adresa unde locuiesc santem 3 familii cu acces comun din strada principala. Sant 3 case, una cu acces direct la strada, a doua unde locuiesc eu cu familia si a treia casa avem accesul direct de la strada printr- un drum(poteca) comuna de aproximativ 3m latime. Propietara de la adresa nr.3 a vandut propietatea in anul 2006. Actualul propietar nu avea acces in curtea sa cu masina , decat prin gradina mea. Pentru constructia casei D.lui, i- am permis accesul prin gradina mea fara a semna vreun act sau alta conventie scrisa. In urma acestei intelegeri verbale am primit la schimb un metru latime si 10 m lungime din partea laterala a propietatii D.lui. Mentionez ca nu am semnat nici un act sau orice fel de hartie. Suprafata donata de familia mea este aprox. 30m patrati. Pe acceasta suprafata a turnat beton si a construit si un gard intrand si pe drumul de acces. Am incercat sa- l opresc la vremea respectiva dar nu- l intereseaza, devenind agresiv cu mine ,cu mama mea care are 76 ani, si cu vecina de la adresa nr.1. Vecina de la adresa cu nr.1 are o gradina de aprox. 100m patrati vecina cu a Dlui. In urma acestor conflicte am depus plangeri la politia locala, la primaria Sinaia, si la Jandarmeria Ploiesti.( Mentionez ca persoana reclamata lucreaza in Jandarmerie), si probabil are impresia ca totul i se cuvine. De la Politia Sinaia, si de la Primarie nu am primit nici un raspuns de 2 ani. Iar Jandarmeria Ploiesti mi-a respuns ca nu prezinta pericol. Astazi 23/04/2015, cand am venit de la munca la intrarea in curte la adresa mea era sapat un sant de- a lungul gardului meu, in vederea instalarii unei alte tevi de gaze. As dorii sa intreb daca este legal sa toarne beton, sa ingradeasca spatiul din propietatea mea, sa faca modificari la instalatia se gaze, fara acordul vecinilor? Ma gandesc sa depun o plangere penala la Parchet. Credeti ca mai pot recupera ceva? Mentionez ca familia mea si a vecinei de la nr.1 avem acte de propietate din 1889. Santem la a cincea generatie in acasta locatie. Familia mea a construit o noua casa pe acest loc din anul 1975.Avem toate avizele ,act de propietate , act de demolare a casei vechi, hotarare judecatoreasca de la judecatoria Campina, in urma testamentului pe care l-a lasat strabunicul meu mamei mele. Se pot face acte fara acordul vecinilor? Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Gard gradina alexi alexi Locuiesc in Banat, iar la noi casele sunt lipite unele de altele la strada si se prelungesc de obicei cu o curte si uneori cu o mica gradina de ... (vezi toată discuția)
Drum de acces pe o proprietate leotescu leotescu Ma numesc Vasile Popescu si sunt propietarul unei livezi cu iesire la raul Ialomita. Pana in anul 1971 drumul de acces la propietate era de-a lungul raului, ... (vezi toată discuția)
Drept de trecere catre proprietate Makanake Makanake detin o proprietate care are deschidere de 10m catre o strada publica cu latimea de 5m si toata deschiderea catre strada se afla intr-o curba stransa si nu ... (vezi toată discuția)