Am primit un plic de la tribunal in care sunt acuzat de inselaciune(un anume domn depuse o plangere impotriva mea si a inca unui individ ca l-am inselat cu o suma de bani). Tin sa mentionez ca ''mi-a cazut fata'' deoarece nu am fost implicat in viata mea in asa ceva si nici nu conosc numele persoanelor care mai sunt pronuntate in scrisoare. Cum este posibil asa ceva? Cum sa procedez?
Sunt diferente mari (pt ce aveti de facut in continuare) intre o citatie la Parchet sau la Politie si o Rezolutie de clasare a unei plangeri penale in care autorul va indicat ca si (co)faptuitor. In acest din urma caz, care inteleg ca e al dvoastra, nu aveti nicio problema. Maxim, daca doriti sa reactionati, este sa faceti si dvoastra o plangere penala impotriva celui care v-a acuzat ptr inducere in eroare a organelor de cercetare penala. Dar, din cauza clasarii, nu veti avea vreun succes. Inteleg ca, oricum nu v-a deranjat nimeni, nici macar cu vreo citatie....
Vorbiți cu un avocat care să vadă motivul clasării.
În funcție de acel motiv, probabil ar fi bine să facei o plângere împotriva soluției procurorului pentru a vă lămuri situația.
Chiar dacă s-a dat o soluție de clasare s-ar putea ca pe viitor să vă afecteze acea soluție, în funcție de, după cum spuneam, motivul clasării.
Motivele de clasare le găsiți la art. 16 Cod procedură penală, iar plângerea împotriva soluției procurorului o întemeiați pe prevederile art. 340, 341 Cod procedură penală.