avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... OUG nr. 55/2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

OUG nr. 55/2010

buna ziua! As dori sa stiu daca art.2 si 3 din OUG nr55/2010 mai sunt in vigoare?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 24 Aprilie 2015
OUG nr. 55 /2010 a fost modificata , astfel :
- O.U.G. nr.103/2010 pentru rectificarea bugetului de stat pe anul 2010, modifică art. III alin. (2)

- Aprobată cu modificări: Legea nr.33/2011pentru aprobarea OUG nr. 55/2010 privind unele măsuri de reducere a cheltuielilor publice, modifică art. II alin. (2)

- O.U.G. nr.44/2011 privind măsuri economico-financiare la nivelul unor operatori economici, modifică art. VI

- O.U.G. nr.2/2015 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi alte măsuri , modifică art. II alin. (2)


OUG 55/2010, art.II si III au in prezent urmatorul continut :
Art.II
(1) Consumul lunar de carburanti aprobat prin hotarari ale Guvernului pentru activitatile specifice desfasurate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale, precum si cele stabilite prin normative proprii in conformitate cu prevederile art. 1 alin. (4) din Ordonanta Guvernului nr. 80/2001, aprobata cu modificari prin Legea nr. 247/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, se reduce cu 50%.
(2) Face excepţie de la prevederile alin. (1) consumul de carburanţi aprobat pentru activităţile operative de inspecţie în domeniile: vamal, prevenire şi combatere a actelor şi faptelor de evaziune fiscală şi fraudă fiscală şi vamală, inspecţia judiciară, trafic rutier, pentru activităţile de transport valori, pentru serviciile de ambulanţă şi SMURD, pentru activităţile specifice de intervenţie desfăşurate de instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, inclusiv poliţia locală, în oricare dintre formele de organizare prevăzute de Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată, cu completările ulterioare, şi formaţiunile civile de pompieri, pentru transportul persoanelor private de libertate şi transportul elevilor cu microbuze şcolare, precum şi pentru activităţile desfăşurate în teritoriu de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii.

Art. III
(1) Autoritatile si institutiile publice prevazute la art. 2 alin. (1) din Legea-cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice vor diminua cu 20% cheltuielile cu bunurile si serviciile aprobate in buget, programate pentru a doua jumatate a anului 2010 si ramase de executat.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) următoarele cheltuieli:
a) cheltuielile aferente angajamentelor legale încheiate înainte de data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, inclusiv cele ocazionate de achitarea unor obligaţii de plată restante ale ordonatorilor principali de credite bugetare;
b) cheltuielile pentru transmiterea pensiilor şi altor forme de asistenţă socială;
c) cheltuielile pentru plata serviciilor medicale, medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare;
d) cheltuielile cu reparaţiile şi reabilitările pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi instituţiile de asistenţă socială;
e) cheltuielile pentru hrană;
f) cheltuielile ocazionate de prestarea serviciilor de iluminat public, deszăpezire, salubrizare, canalizare;
g) cheltuielile aferente programelor/proiectelor cu finanţare externă nerambursabilă;
h) cheltuielile pentru drumurile de interes judeţean şi local;
i) cheltuielile cu utilităţile la instituţiile publice, respectiv apă, încălzit, iluminat şi forţă motrică.
(3) Reducerile de cheltuieli bugetare prevazute la alin. (1) se realizeaza in trimestrele III si IV 2010, luandu-se ca referinta cheltuielile aprobate prin bugetul pe anul 2010 in vigoare la data publicarii prezentei ordonante de urgenta ramase de executat in trimestrele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Virarile de credite ContSters240394 ContSters240394 Buna ziua. Va rog ajutati-ma cu un raspuns in problema urmatoare: In cadrul unei rectificari bugetare la o primarie se fac urmatoarele operatiuni - incasare ... (vezi toată discuția)
Legea 329/2009 popa marisa popa marisa Mai este valabila Legea 329/2009? Ma intereseaza valabilitatea acestei legi in ideea reorganizarii ce urmeaza a avea loc in cadrul Ministerului Mediului. (vezi toată discuția)
Angajare la primarie laluca laluca In ce conditii se mai pot face angajari la o primarie? Daca o primarie nu are contabil paote angaja? Multumesc mult. (vezi toată discuția)