avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie proprietari

buna seara. as dori sa intreb...locatarii vor sa ma puna presedintele asociatiei de locatar.fostul presdinte,nu era remunerat,dar..facea altceva sa mai ia un ban.eu cer 300 ron pe luna,.. si intreb..la ce sa fiu atent? trebuie expertiza contabila inainte de a prelua? sau nu? ce a facut fostul presedinte..cine stie...sau pot prelua pur si simplu
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:53, 25 Aprilie 2015
Ce a facut fostul presedinte, nu a facut singur pentru ca acesta a avut langa el un administrator, cenzori, membrii comitetului...
Dumneavoastra, ca presedinte, o sa aveti alaturi aceeasi echipa ori cu aceasta schimbare de presedinte se improspateaza intreaga echipa?
Ca presedinte, mai ales daca ramane acelasi administrtor, cenzor..., o sa preluati stampila asociatiei, actele de infiintare ale asociatiei, cartea tehica si alte cateva daca sunt la presedinte. Dar normal este ca toate documentele sa fie in sediul asociatiei iar majoritatea sa fie in permanent pe mana administartorului pentru ca acesta lucreaza efectiv cu ele. Administratorul primeste facturile, le inregistreaza, gestioneaza apa, caldura, energia electrica, gazul... repartizeaza costurile, intocmeste listele de plata, incaseaza, plateste (sigur cu acordul presedintelui)..

Care este situatia dumneavoastra, aveti echipa in continuare sau nu?
Nu va trebuie nici o expertiza iar de atent trebuie sa fiti atent la tot ce se intampla in asociatie, sa va insusiti legislatia asociatiilor de proprietari, ceva din contabilitate, ceva din codul muncii, ceva tehnica...., pentru a putea discuta si ajuta echipa pe care o aveti.
Este hotararea dvs daca exercitati responsabilitatea de presedinte benevol sau solicitand indemnizatie lunara-daca aceasta a fost prevazuta in bugetul de venituri si cheltuieli
Nu este necesara exepertiza financiar contabila
Este suficient Raport al cenzorului /comisiei de cenzori
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura predare /primire presedintie asociatie proprietari teisoara teisoara Buna ziua, am povestit in alte topicuri cum nu reusim sa gasim 500 000 ron ei regasindu-se la activ intr-o sit.cu denumirea penalitati necalculate.Intre ... (vezi toată discuția)
Bani incasati in plus , de catre administrator gera905 gera905 Buna seara. Ca presedinte, am constatat ca administratorul incaseaza mai mult decat ce este pe facturi. Situatia a persistat 5 ani. La cererea com. exec. de a ... (vezi toată discuția)
Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment alexandru2012 alexandru2012 buna ziua, problema este urmatoare: in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al ... (vezi toată discuția)