avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu banca dupa nerambursarea la timp a ratei ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu banca dupa nerambursarea la timp a ratei lunare

Fiul meua facut un imprumut la banca, nu am platit cit trebuia pe luna, banca a luat decizia sa-i puna poprire pe salariu prin intermediul unui executor.I s-a fixat o suma de 350 pe luna. Cind a incercat sa afle cit mai are de inapoiat, dupa ce a fost plimbat de la banca catre executor si invers, dupa lungi emailuri catre executor, banca i-a dat un desfasurator din ca a realizat ca, in loc sa sa diminueze cu 8000suma a crescut cu 8000 de lei.
I-au aparut dobinzi zilnice si executorul a spus ca asa e normal. Nu stiu ce ar trebui sa facem ca sa achitam o suma fixa si sa nu mai creasca dobinzile.In acest caz cu cine ar trebui sa trata cu banca sau cu executorul? Pentru ca nimeni nu spune.

Cel mai recent răspuns: ana1958 , utilizator 22:41, 27 Aprilie 2015
Probabil, motivul pentru care suma de rambursat a crescut este dat de imputatia platii, ceea ce inseamna ca, in conditiile efectuarii de plati, prima data se sting dobanzile, penalitatile si orice alte speze privind executarea si doar apoi debitul principal. Posibil ca pana acum sa nu fi achitat nimic din creditul principal, ci doar din accesorii.

Ar trebui sa vorbiti cu executorul care sa va explice cum a facut distribuirea sumelor pe care le-ati achitat, cat mai este de achitat din debitul principal si cat din accesorii, dar atentie, accesoriile vor creste permanent, atat timp cat nu ajungeti sa achitati din debitul principal.
este posibil sa se achite suma care reprezinta dobunzile dupa care sa se fixeze o suma fixa pe luna? Cine hotaraste acest lucru executorul?
Puteti incheia orice conventie cu creditorul privind modalitatea de plata si puteti stabili de comun acord cu acesta o suma finala, atat timp cat aveti acordul sau.

Nu aveti ce negocia cu executorul judecatoresc, ofera se adreseaza creditorului.
Asadar ar trebui sa mearga la banca si sa discute cu un functionar de acolo, sa stabileasca cum trebuie procedat si nu cu executorul.Dar daca cei de la banca refuza sa discute cu noi, pt. ca nu ar fi prima oara? Trebuie facuta cumva o cerere catre banca?




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de a mai plati ratele la banca ca societate  123456 paun 123456 paun Buna ziua Sint si patron si administrator la un SRL ,in 2006 am contactat un credit la o banca pentru a cumpare 2 autoutilitare cu care am si girat suma ... (vezi toată discuția)
Executare silită pentru un credit achitat integral în 2010. ce pot face în această situație? Necunoscut1996 Necunoscut1996 Buna seara as avea o nelamurire. In urma cu 13 ani am facut un imprumut de nevoi personale la o banca. Am terminat de achitat in 2010 creditul. Ieri am primit ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu Zalex333 Zalex333 Buna ziua! In urma unui ordin judecatoresc din 2012, sunt obligat sa platesc suma de 3047.47 lei (2433.88 creaanta si 613.59 cheltuieli de executare). Mi s-a ... (vezi toată discuția)