avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Art. 52 codul muncii, se aplica???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Art. 52 codul muncii, se aplica???

cine ma poate lamuri??
"Suspendarea contractului individual de munca la plangerea penala a angajatorului impotriva salariatului, prevazuta in Codul muncii, este neconstitutionala, a decis, joi, Curtea Constitutionala a Romaniei, potrivit Mediafax.


CC a fost sesizata de o instanta privind exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 52 alin.(1) lit.b) din Legea nr.53/2003 - Codul muncii, potrivit carora "Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in urmatoarele situatii: (...) in cazul in care angajatorul a formulat plangere penala impotriva salariatului sau acesta a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti".

Cu unanimitate de voturi, curtea a admis exceptia de neconstitutionalitate si a constatat ca dispozitiile conform carora contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in cazul in care acesta a formulat plangere penala impotriva salariatului sunt neconstitutionale."
cum si de cand se aplica?
poate fi angajatorul obligat sa primeasca inapoi functionnarul pe care l-a suspendat pt ca a fost trimis in judecata??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 26 Aprilie 2015
Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

Angajatorul poate fi obligat sa-l primeasca inapoi pe functionarul pe care l-a suspendat pentru ca a fost trimis in judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim art52 alin1 lit b catrinee catrinee Buna ziua, la aceasta data a aflu suspendata de opt luni pe baza art 52 alin 1 lit b .Conform Curtii constitutionale in 23 aprilie acest articol a fost ... (vezi toată discuția)
Salariat suspendat din functie + contract de munca suspendat ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns cu privire la urmatoarea situatie: - un salariat este judecat la Judecatorie intr-un Dosar penal ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca petre-petre petre-petre Buna ziua. Mai este actual paragraful din Legea 53/2003 actualizata, respectiv partea din lit. b, art 52, prin care angajatorul suspenda contractul de munca ... (vezi toată discuția)