avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua
am si eu o problema.tatal meu a decedat in urma cu 6 ani.inainte cu un an, el a facut un credit cu ipoteca la banca romaneasca( tin sa precizez ca apartamentul il avea ,el doar a girat imprumutul cu acel apartament). parinti au fost divortati la acea vreme,tatal meu avand o alta concubina. cand el a decedat eu nu am fost chemata la spital ca poate el sa imi fi explicat ce este de facut in cazul in care el va deceda, am fost anuntat fiind prima ruda de gradul 1 sa il rodoc de la spital. in primele 40 de zile nu ma preocupat averea incat concubina a avut timp sa fure tot din casa si sa faca toate ascunzisurile ca atunci cand am fost la banca sa mi se spuna ca sunt mostenitoare si de bunuri si de datorii.in principiu suma a fost de 40 d mii de euro care au disparut in mai putin de 1 an deoarece tata sia achizitionat o masina din acei bani, a acoperit cateva credite de cumparaturi. am facut actul de mostenire pe acea masina care oricum am vanduto cu 30 de milioane la un pret sub normal ,acei bani au fost bagati la CEC deorece eram minora si erau bani pt intretinerea mea. in acest timp aparatamentul a fost vadut la licitatie pe un pret de nimic iar datoria a ramas pe numele meu plus dobanzile aferente. tin sa mai precizez ca tatal meu lucra in cadrul politie,avand boala hepatita de cativa ani, el decedand de ciroza. stau si ma intreb oare banca nu a cerut un istoric medical pt ca mi sa spus ca nu a avut asigurare de viata, doar aparatamentul a avut asigurare. este legal asa ceva? sau doar pt functia pe care a avuto a putut sa ia un astfel de imprumut fara asigurare de viata. acum insa a venit vremea sa imi achizitionez o casa si imi este frica sa o pun pe numele meu deoarece nu vreau sa fiu executata. sper ca mam facut inteleasa. asta e povestea asa in mare ,incat detaliile cu concubina nu cred ca isi au rostul pt ca nu a vrut sa imi zica nimic de bani ,de asigurare ,ba dincontra in 40 de zile a golit casa de la prize pana la lustra si sosete si pozele cu tatal meu .astept un raspuns. va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:32, 30 Aprilie 2015
Ar trebui sa scrieti ceva si din ce conteaza, sa spuneti cate ceva despre asta
iar datoria a ramas pe numele meu plus dobanzile aferente.

Cand s-a vandut ap, cu cata datroie ati ramas, daca s-a mai intamplat ceva apoi, ati avut poprire pe salariu?
daca tot dispuneti de suma de bani necesara achizitionarii unui imobil, de ce nu va achitati mai bine de datoria catre banca , intai? apoi mai adunati ceva banuti si va cumparati casuta .
de ce sa va cumparati un imobil pe numele unei alte persoane ??
este doar o sugestie, binenteles.
pe de alta parte, conteaza si cuantumul datoriei care o mai aveti de achitat . imobilele se executa in ultima instanta, initial se incearca recuperarea datoriei prin poprire pe salariu si executarea unor bunuri mobile .




apartamentul s.a vandut in cu pretul de 70000ron ,un pret sub limita normalului. acum datoria ar fi in jur de 20 si ceva de mii de euro. sunt studenta deci nu ar avea cum sa imi faca oprire pe salariu.
nu accept sa platesc o datorie din care nu am avut nici un beneficiu. ar insemna sa platesc jumatate din suma pt case mea unei datorii de care eu nu am avut habar. la acel moment ,am repetat ,parintii erau divortati ,eu locuiam cu mama deci nu stiu ce sa intamplat cu acei bani.
din pacate, ati mostenit si datoriile tatalui dvs.
apartamentul s-a vandut pe un pret de nimic, cred ca daca v-ati fi ocupat dvs de vazarea imobilului , iar nu sa fie vandut prin licitatie publica, ati fi putut acoperi intreaga datorie .
faptul e consumat deja ..
datoria este destul de mare, 20000 euro reprezinta o suma consistenta .
dar nu o sa scapati de aceasta datorie , pana nu o achitati . probabil sunteti deja in baza de date a rau-platnicilor, la banca .
intr-adevar daca ati achizitiona un imobil pe numele dvs, banca l-ar executa pt recuperarea debitului .
dar si sa va luati casa pe numele altei persoane , e destul de riscant. aveti asa multa incredere in persoana respectiva ??

Alte discuții în legătură

Probleme....... alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o mare, mare problema.. Va rog frumos, ajutati-ma cu niste sfaturi,,,pt ca sunt lucruri care ma depasesc.. In anul 2000, matusa X a ... (vezi toată discuția)
Evaluare apartament tankolevente tankolevente Buna seara,exista o suma minima(legala) cu care trebuie vandut un apartament?ex. se da un apartament cu doua camere 40 mp,etaj 3 in stare buna,mai multe ... (vezi toată discuția)
Nelamurire 1uly 1uly Buna ziua.Va rog sa ma luminati si pe mine intr-o privinta.Tatal meu este unic mostenitor al unui imobil.In urma cu 3 ani am dezmembrat acest imobil in 2 parti ... (vezi toată discuția)