avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... TVA-ul la o achizitie intracomunitara de animale vii ?
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

TVA-ul la o achizitie intracomunitara de animale vii ?

Am un SRL si sa zicem ca aduc niste vaci pt abatorizare de la o ferma din Ungaria de exemplu. Acolo platesc doar factura fara TVA asa imi spune patronul fermei. Daca eu abatorizez aici marfa si vand carnea cu TVA , unde platesc TVA`UL la stat si cand pe marfa in viu ce am adus`o din Ungaria ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 09:18, 28 Aprilie 2015
Presupun ca sunteti inregistrat in scopuri de tva si ROI
La cumparare aplicati taxare inversa( deduceti si colectati TVA ul);
La vanzare aplicati cota de tva corespunzatoare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Platitor de tva cu taxare inversa portocala142002 portocala142002 Buna ziua!Tocmai mi-am depus dosarul pentru infiintarea unui PFA si acum nu stiu ce si cum sa fac privind tva`ul..Eu marfa o achizitionez din UE ..din afara ... (vezi toată discuția)
Import dintr-o tara membra ue Andreea Suciu-expert contabil Andreea Suciu-expert contabil Buna ziua, mi-am deschis un SRL, comert cu amanuntul pe internet, si intentionez sa aduc haine din Spania, pe care apoi sa le vand in magazinul on line. ... (vezi toată discuția)
Lamurire tva intracomunitar..? TRASNET TRASNET Am un SRL, sunt platitor de TVA, inscris in Romania. Achizitionez marfa pentru revanzare pe factura fara TVA de la firme platitoare de TVA din Ungaria. De ... (vezi toată discuția)