avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art 337 NCP
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art 337 NCP

exista vreo sentinta definitiva favorabila inculpatului pt faptul ca - prelevarea de mostre biologice - nu insemna DOAR prelevarea de sange, alta i-a fost refuzata la un spital de nivel judetean? Nu au fost victime sau pagube.
Cel mai recent răspuns: AndrasM , utilizator 14:28, 2 Mai 2015
Mostrele biologice în vederea determinării alcoolemiei sunt reprezentate numai prin sânge, iar pentru determinarea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive, prin sânge şi urină, asa stabilesc normele metodologice privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor biologice în vederea probaţiunii judiciare prin stabilirea alcoolemiei sau a prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.
de ce in NCP apare sintagma " de a se supune prelevării de mostre biologice" si mostre de sange?
Alcoolemia se determina prin probele de sange, nu vad ce nu intelegeti sau ce doriti de fapt, incercati sa fiti mai concis, formulati o intrebare cu subiect si predicat, sa inteleg exact ce doriti.
Banuiesc ca vrea sa afle daca nu e viciu de procedura faptu ca nu au luat monstra de pipi . Dar pentru determinarea alcoolemiei ajung doua probe de sange. La mine s-a luat doar o proba si s-a admis neconstitutionalitatea "la momentul prelevarii" , eu as vrea sa stiu ca a primit cineva o sentinta favorabila in acest caz. Sunt chiar curios ce se va intampla, dar traim in romania si constitutia este egala cu zero in ochii legiuitorilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccr a declarat ca neconstitutionala sintagma ''la momentul prelevarii mostrelor biologice'' Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” Plenul Curții Constituționale s-a reunit în ședința de marți, 16 decembrie 2014, pentru a soluționa excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu doua saptamani am fost implicat intr-un ... Alexandru J Alexandru J Buna ziua! In urma cu doua saptamani am fost implicat intr-un accident rutier cu o victima. Dupa etilotest (care a iesit 0) am fost dus la spital pentru ... (vezi toată discuția)
Este refuzul etilotestului ilegal, dacă se acceptă cel de sânge? altcineva1 altcineva1 Este refuzul etilotestului în sine ilegal, dacă se acceptă prelevarea testelor biologice? Pentru a preveni răspunsuri de genul \"De ce ai refuzat. Nu ... (vezi toată discuția)