avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Somajul, stagiu de cotizare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Somajul, stagiu de cotizare pensie

perioada de somaj intra la stagiul de cotizare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:27, 29 Aprilie 2015
Da.
Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice
Art. 6
(1) In sistemul public de pensii sunt asigurate obligatoriu, prin efectul legii:
.....
III. persoanele care beneficiaza de drepturi banesti lunare, ce se asigura din bugetul asigurarilor pentru somaj, in conditiile legii, denumite in continuare someri;
...

Prin urmare, perioada in care ati beneficiati de indemnizatia de somaj se va lua in calcul la stabilirea stagiului de cotizare realizat pentru pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul de cotizare pentru pensie anticipata mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! in luna august am intrebat in forum daca ma pot pensiona anticipat cu penalizare ...mi-ati raspuns si mi-ati calculat stagiul de cotizare .era de ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial stagiu valeria maria valeria maria De ce se ia in considerare si perioada de somaj la calculul stagiului pensiei anticipate partiale? Eu nu gasesc temeiul legal in Legea 263/2010. Multumesc ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Șomajul după anul 2002 se cumulează la vechime ... Camy264 Camy264 Bună ziua! Șomajul după anul 2002 se cumulează la vechime în muncă pt pensie anticipată? Mulțumesc! (vezi toată discuția)