avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intimitate la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intimitate la locul de munca

Salutare,

Doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa pot verifica daca angajatorul nu imi incalca dreptul la intimitate. Pe statiile de lucru avem instalate servici de chat, de socializare conturi personale yahoo, facebook etc. Aceste aplicatii au fost permise de catre angajator pentru a fi instalate si exploatate.Doresc sa stiu daca angajatorul foloseste fara a ma instiinta o aplicatie de tip key looger(efectiv sa poate vedea toata conversatia mea) sau de monitorizare.Unde eu ca angajat as putea cere aceasta verificare? Daca se dovedeste acest lucuru legal ce pot face.

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
iqgeo2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 03:02, 11 Mai 2015
Angajatorul cu siguranta poate "vedea" la orice ora ce face angajatul pe mess sau facebook in timpul orelor de program, fara sa aiba nevoie de un keylogger. Computerul folosit este proprietatea companiei si trebuie folosit pentru indeplinirea atributiilor de servici, si nicidecum in interes personal.
Oricand un angajator se poate apara in instanta, aducand ca si argument faptul ca a monitorizat activitatea profesionala a angajatilor, nefiind vina lui ca a avut acces si la conversatii/mesaje particulare ale angajatului, care incalcand fisa de post ori/si regulamentul de ordine interioara, isi facea bezele cu o colega de la vanzari pe un o retea de socializare.
Nu are voie sa va monitorizeze decat daca v-a notificat de acest lucru.
Daca o face fara notificare, nu este legal.
Salutare,

Multumesc pentru raspuns. Aveti dreptate daca nu sunt in prealabil instiintat de acest lucru nu are nici un drept sa-mi monitorizez statia respectiva de lucru.

Va multumesc.
Daca va prinde cu o neregula, va poate concedia in mod perfect legal, chit ca puteti depune plangere pentru violarea intimitatii, ca dreptul muncii nu-i totuna cu penalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesarea fara drept a corespondentei electronice ContSters227071 ContSters227071 Buna seara.Am o problema cu care ma confrunt in prezent privind violarea de corespondenta.Va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi raspunda. (vezi toată discuția)
Violarea corespondentei electronice ovidiutrusca ovidiutrusca Fosta mea prietena,imi sparge frecvent parolele si le inlocuieste la adresele de mail pe care le folosesc;am acolo informatii atat personale cat si de ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea convorbirilor telefonice si monitorizarea calculatorului. kty80 kty80 BUna ziua, In aprile va scriam de faptul ca noul sef doreste sa-mi modifice fisa postului...etc. Din fericire inca nu a facut-o insa m-a pus la curent cu ... (vezi toată discuția)