avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroziune maluri parau (domeniu public)
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroziune maluri parau (domeniu public)

Buna ziua!
Revin cu o intrebare: Un teren agricol aflat in proprietatea unei persoane fizice se invecineaza cu un parau ce apartine domeniului public (paraul nu este foarte mare, uneori este aproape sa sece, dar in perioadele cu precipitatii abundente creeaza unele probleme). Urmare inundatiilor din vara trecuta, malul paraului a fost erodat si, implicit, terenul a fost afectat. In viitor situatia se poate repeta, iar consecintele ar fi din ce in ce mai grave. Cine trebuie sa ia masuri pentru refacerea malului si prevenirea unor prejudicii viitoare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 14:05, 29 Aprilie 2015
De unde știți că pârâul aparține domeniului public? Așa după cum am mai scris trebuie să vedeți în cert cui aparține pârâul-domeniului public sau aparține proprietarilor riverani- ?
In mod sigur paraul apartine domeniului public. Speta este asa cum am relatat anterior, iar daca sunteti in masura sa imi oferiti un raspuns, va rog sa o faceti. Cine trebuie sa ia masuri pentru refacerea malului unui PARAU DOMENIU PUBLIC, afectat de inundatii, pentru prevenirea unor prejudicii viitoare?
Întrebarea pe care am pus-o își are rostul ei . Ați arătat că pârâul ajunge să fie și secat- prin urmare nu este așa de mare- potrivit L. 107/ 1996 actualizată, aparțin proprietarilor riverani apele care au cel mult 10km lungime și sunt sub 5km bazin hidrografic(nu sunt cuprinse în dpmeniul public și nu sunt încadastrate) și prin urmare aceștia îngrijesc respectivele maluri, iar apele cu lungime mai mare de 10km și bazin hidrografic sunt în administrarea Regiei APELE Române prin bazinele hidrografice zonale .în atenția cărora puteți face o adresă

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroziune mal parau klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! Un teren agricol aflat in proprietatea unei persoane fizice se invecineaza cu un parau apartinand domeniului public. Urmare inundatiilor din vara ... (vezi toată discuția)
Refacere maluri parau klaudya1974 klaudya1974 Buna ziua! Revin cu o intrebare: Un teren agricol aflat in proprietatea unei persoane fizice se invecineaza cu un parau ce apartine domeniului public (paraul ... (vezi toată discuția)
Schimbare cadastru deja facut valentinagro valentinagro Buna ziua, Mă numesc Valentin P. Anul trecut în luna august am făcut cadastru și intabulare pentru locuință plus teren. Cadastrul a fost facut pe baza ... (vezi toată discuția)