avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata concediului medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata concediului medical

:help:
v-as ruga, daca se poate, sa ma lamuriti si pe mine cu 2 lucruri.
1. angajat cu carte de munca (contract semnat la 1.08.2008) cu un salarui tarifar de 2.020 intra in concediu medical (100% - tuberculoza) pe o perioada de minim 6 luni ce bani primeste? 100% din ce-i trecut pe cartea de munca sau sin ce lua in mana?
2. daca contractul de munca a fost semnat pe perioada nedeterminata dar dupa 12 luni trece de la salariu fix pe comision iar el mai are inca 3 luni de concediu medical cum va fi platit? I se stabileste plata la comision sau ramane la salariul pe care l-a avut pe cartea de munca?
In seranta unui raspuns, va multumesc
Da se iau in calcul.
Nu sunt sigura ca am inteles bvine: daca o angajata a fost toata luna in concediul medical, din banii cuveniti pe concediu, i se retin si contributiile aferente? Am vazut ca domnul contabil a facut retinerea.
Este corect? deoarece nu vreau sa am probleme.
Multumesc mult anticipat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical casandram casandram as dori sa intreb cit ai voie la concediu medical adica cite zile ai drept si daca este platit si trecut in cartea de munca (vezi toată discuția)
Concediu medical dupa concediu crestere copil vsadovici vsadovici daca cineva este in concediu medical din caza tuberculozei, in care a intrat imediat dupa concediu maternal, cu cat se plateste acest concediu medical ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical Octavian60 Octavian60 In situatia unui concediu medical pe o perioada indelungata (4 luni) cu un cod de indemnizatie (12) care prevede plata 100%, platitorul este angajatorul sau ... (vezi toată discuția)