avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Caine la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Caine la intretinere

Buna ziua,

Locuiesc in Bucuresti si am vazut ca recent asociatia de proprietari a decis plata unei taxe doar pentru cei care au caini (nu pisici, nu hamsteri) in apartament. Am mai vazut si alte postari, aparent aceasta taxa nu este ilegala, insa in cazul nostru a fost introdusa la numarul de persoane. Astfel din 2 persoane cate erau inaintea taxei, acum platesc pentru 2,2 persoane (practic cainele reprezinta 0.2). In total vreo 20 de Lei.

Intrebarile mele sunt:

1. Cat de legal este acest lucru?
2. Este legal ca se sa introduca taxa doar pentru caini? De ce nu si pentru pisici, hamsteri si pesti?
3. Ce se intampla daca nu platesc?

Multumesc.
Nu are legatura plata unei taxe pentru caine cu iubirea de animale. Sau poate ca tocmai pentru ca iubim animalele trebuie sa platim si pentru ele.
Credeti ca cineva care nu-si trece la intretinere un copil, un membru al familiei, si-l uraste?
Ori ca sa demonstram ca-i iubim pe cei care traiesc in apartament cu noi, ar trebui sa nu-i trecem deloc la intretinere!?

Eu cred ca e exact invers: cel ce iubeste cainele trebuie sa-i asigure conditii, sa-l creasca in curte, in aer liber, sa poata alerga prin gradina... si nu sa-l tina inchis intre patru pereti la bloc, fara aer, soare, miscare...
@thran
Ca exemplu concret:
-sunt persoane care se tem de caini
-un caine face mizerie si aceea trebuie indepartata /transportata
-un caine merge cu proprietarul in lift - de ce sa platesc intretinere lift pt animalul cuiva? si e vorba de ani de zile ,nu se intampla sa mearga o data,de doua ori ... .
Apropo de lifturi,vine vara si dupa ce se zbenguie pe afara caini mai transpira si put sau trage un vant in lift ...
Si acestea sunt numai cateva consideratii .
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
mottofreee, utilizator
-un caine face mizerie si aceea trebuie indepartata /transportata
-un caine merge cu proprietarul in lift - de ce sa platesc intretinere lift pt animalul cuiva? si e vorba de ani de zile ,nu se intampla sa mearga o data,de doua ori ... .
Apropo de lifturi,vine vara si dupa ce se zbenguie pe afara caini mai transpira si put sau trage un vant in lift ...

Cainii NU fac mizerie, oamenii fac mizerie, arunca tigari, mancare si resturi menajere pe geam, scutura scrumierele pe geam ca sa nu le arunce aprinse in galeata de gunoi (daca au asa ceva in casa), fumeaza in lift si pe paliere, urla si tipa cand se imbata, cand se cearta, pun muzica la mazim si fac "paranghelii" in casa sau in fata blocului, nu se spala zile intregi, se imbata si isi fac nevoile in lift sau pe palier, iar lista cu ce fac oamenii rau in comparatie cu un caine este lunga....
Si cainii NU PUT, oamenii nespalati si transpirati put!
Iar daca un caine merge in lift cu proprietarul, cum spuneti ca platiti pentru caine liftul?
Dar cei care stau la parter sau nu au lift, de ce sa plateasca "taxa de caine"?
Am ajuns ca inainte de 1989 cand se facea recensamantul animalelor, "geaba" au murit tinerii la "sanchi revolutie"!
Cui nu ii convine ce am scris sa treaca la capitolul "atac la persoana" si sa stearga!!
O zi buna!
Aveti dreptate cand spuneti ca oamenii folosesc liftul, persoanele desfasoara multe actiuni in bloc, actiuni ce genereaza cheltuieli, uneori disconfort pentru vecini s.a.m.d.
Total de acord cu dumneavoastra.
Dar tocmai de aceea oamenii, persoanele sunt trecute la cheltuielile de intretinere si acesti oameni traiesc in apartamentele din bloc pentru ca blocul a fost construit pentru pentru ei, pentru oameni.
Poate sunteti si dumneavoastra de acord ca daca intr-un bloc se genereaza cheltuieli suplimentare acestea trebuiesc suportate de cineva.
Iar daca deranjeaza discutia despre caini atat de mult ca si cum am vorbi despre sfinti, zei sau alte lucruri sacre, dialogul nu poate avea loc.
Cainii, ca si alte animale (capre, oi, cai, porci, vaci, lupi, tigri...) nu traiesc in mediul prielnic lor daca sunt crescuti in apartamente. Nu acolo este locul lor.
Iar daca unii oameni vor totusi sa aiba un catelus in apartament, majoritatea vecinilor il vor intelege si accepta poate fara a solicita vreo plata catre asociatie, vreo taxa...
Dar daca sunt situatii unde se hotarasc anumite limitari la nivel de localitate, la nivel de asociatie, cu privire la numarul de caini, la talia acestora, la rasa..., inclusiv stabilirea unor taxe, aceiasi proprietari de caini se vor conforma acestor hotarari, in general fara mari discutii mai ales pentru o taxa de 2 lei ca in aceasta discutie.
Sigur ca pot exista si oameni care nu vor sa respecte hotararea si au posibilitatea sa se adreseze justitiei, instantei daca este cazul. Si iar oamenii, indiferent ca sunt proprietari de animale, fara animale, in conducerea asociatiei sau nu, se vor conforma firesc si normal, de exemplu, deciziilor judecatorilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E normal sa trec la intretinere cainele? gabriella_2912 gabriella_2912 Este vb de asociatie de locatari. Ieri la sedinta s-a hotarat ca ptr fiecare animal din casa sa platim cate o taxa de 5 lei. Este normal \"? unde se duc banii ... (vezi toată discuția)
Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Danutzaissa Danutzaissa Buna ziua.Am si eu o problema cu asociatia de locatari unde apartin.In urma cu ceva timp s-a stabilit la o adunare generala a locatarilor,in lipsa celor ... (vezi toată discuția)