avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie la 16 ani-consecinte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie la 16 ani-consecinte

buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem sa ne casatorim da ne este frica de parintii.......vrea sa plec de acasa de buna voie si sa ma mut l el dar parintii o sa vina dupa mine cu politia sigur ce putem face parintii pot sa i faca vreun rau lui sau pot sa ma ia de akolo dak eu nu vrea sa plek...rasp urgent dak se poate...si in leg ku scoala sa nu m judecati deoarece scoala o sa o continui e de acord sa m intretina la scoala pana o termin ast rasp voastre multumesc
Cel mai recent răspuns: croitoruroxana , utilizator 10:54, 1 Iulie 2010
daca il iubiti si aveti peste 15 ani nu ar fi mare problema numai ca nu stiu daca sunteti convinsa ca vreti sa faceti acest pas la varsta asa de fregeda.
ganditi-va ca parintii nu vor decat ce e mai bine pentru dvs.
nu cred ca sunteti perfect constienta de ceea ce vreti sa faceti.
oricum succes in orice hotarare veti lua
pai nu poate sa-i faca rau daca tu pleci de buna voie..ai 16 ani...adevarul e ca esti minora...sfatul meu e sa te intorci acasa si sa te vezi cu baiatul cand este timp...un sfat prietenesc...dragostea e mai frumoasa in secret ;)...lasa casatoria la varsta asta ca nu sti ce inseamna...ai servici asigurat?el are servici asigurat?termina-ti scoala si o facultate si pe urma gandeste-te la maritat...nu sti cat iti va fi de greu...nici cea mai vaga idee nu o ai...parerea mea e sa tratati altfel "Cazul"asta...poti sa-i faci rau lui...pentru coruptie sexuala...infractiune prev in partea speciala a codului penal daca mama ta dem ca el te-a corupt intr-un fel...deci eu zic sa stai cuminte si sa iti vezi de scoala si sa va iubiti in secret ca 2 porumbei ;) pana cand situatia financiara va v-a permite sa convietuiti impreuna si clar si varsta
La 60 de ani pe care i-am petrecut pana acum consider ca gestul dv. este extrem de pripit si total imatur. Parintii nu va vor raul dar nu o sa-i credeti indiferent de argumentele lor. Odata casatorita urmeaza copii iar scoala s-a terminat cu ea. Credema domnisoara ca dragostea asta de acum nu va dura o vesnicie. Nu vor trece mai mult de doi ani si vei regreta graba cu care ai facut acest pas. Eu zic sa te mai gandesti si sa te intorci cu fata catre singurii tai prieteni adevarati si sinceri din viata ta: parintii.
croitoruroxana a scris:

buna,va rog sa m ajutati dak se poate am 16 ani jumatate sunt cu un baita de 20 de ani de 2 ani impreuna parintii nu sunt deakord ku el si eu sufar mult vrem sa ne casatorim da ne este frica de parintii.......vrea sa plec de acasa de buna voie si sa ma mut l el dar parintii o sa vina dupa mine cu politia sigur ce putem face parintii pot sa i faca vreun rau lui sau pot sa ma ia de akolo dak eu nu vrea sa plek...rasp urgent dak se poate...si in leg ku scoala sa nu m judecati deoarece scoala o sa o continui e de acord sa m intretina la scoala pana o termin ast rasp voastre multumesc

Ar fi o greseala enorma, poate iremediabila. Dragostea adevarata si trainica nu este la varsta asta si inseamna cu totul altceva de ceea ce simtiti voi acum. Fiecare etapa a varstei are trairile ei, insa asta nu inseamna ca trebuie sa ajungi la astfel de decizii extreme.
Daca ai apelat la acest forum pentru a cere parerea cuiva, care nu are nici un interes direct in problema ta, e cert lucru ca nu esti absolut deloc sigura ca e bine ceea ce vrei sa faci. U rmeaza sfaturile primite, si vei multumi candva.



@croitoruroxana

Daca ai apelat la noi, sunt convinsa ca ai indoieli cu privire la propunerea prietenului tau.

Nu prea inteleg eu cum este cu aceasta "casatorie la 16 ani", pentru ca o relatie de iubire nu este conditionata de o hartie iar @Adrian.Tudor are perfecta dreptate, atunci cand spune ca "dragostea aceasta nu va dura o vesnicie"...

Sfatul meu este sa iei o hartie si sa o imparti in doua.Pe coloana din stanga poti trece avantajele iar pe coloana din dreapta dezavantajele.Incearca sa vezi si defectele prietenului tau si gandeste-te daca iti asumi riscul de a le accepta "pana la finalul relatiei".Ceea ce ti se pare acum ok., poate peste 2 ani, nu va mai fi ok...gandeste-te de o mie de ori inainte de a lua o asemenea decizie.

Amandoi sunteti foarte tineri, viata este astazi, asa cum este, iar o casatorie pentru amandoi, inseamna o sinucidere a "viitorului vostru"...dar daca iubirea voastra este atat de mare, ce sa zic...nici nu stiti cat de greu o sa va fie, mai ales peste 2-3 ani, cand probabil vor aparea si copii, daca nu cumva o sa va si despartiti pana atunci...

Din cauza conditiilor sociale, foarte multe cupluri "sunt in criza" si ajung la divort, nici macar faptul ca in acea familie sunt copii, deseori nu mai conteaza.

Daca parintii tai vor veni cu Politia sa te ia acasa, si sunt convinsa ca asa vor face, prietenul tau va avea cu siguranta probleme.Esti inca minora, mai ai rabdare, macar pana cand vei implini varsta de 18 ani.

Este alegerea ta, este viata ta, doar tu poti sa hotarasti in legatura cu viata ta, insa, fa alegerea astfel incat, indiferent cat de greu/usor iti va fi, sa nu regreti niciodata ca ai facut o asemenea alegere, altfel, sentimentul de vinovatie si raul pe care ti-l faci singura, te vor urmari multi ani...de acum inainte.

La "scoala" in care inveti, nu exista un psiholog? Contacteaza-l si cerei si lui, un sfat, o parere, poate daca stai de vorba cu un specialist in domeniu, vei intelege mai bine "ce ti se intampla", de ce esti dispusa sa renunti atat de usor la familia ta, la viitorul tau.Posibil sa ai probleme si cu parintii tai si probabil din aceasta cauza doresti "sa te casatoresti", nu stiu ce sa-ti mai zic.

Daca ai fi fetita mea, de exemplu, si ai lua astfel de hotarari, m-as simti teribil de trista si as suferi cumplit.Ar fi ca si cand, mi-as pierde "sufletul"...m-as simti vinovata ca nu am fost suficient de "parinte" astfel incat sa "nu faci asemenea alegeri", la o varsta atat de frageda...

Intelepciune iti doresc, si...sa nu te casatoresti, nu acum...




Ultima modificare: Marți, 29 Iunie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

Alte discuții în legătură

Oare sa plec de la parintii mei??? Ungureanu Marcela Ungureanu Marcela Buna ziua. am si eu o intrebare si poate ma si ajutati cu un sfat. Ma numesc Ungureanu Marcela, am 17 ani...am probleme destul de grave cu parintii mei (sau ... (vezi toată discuția)
Parintii nu sunt de acord cu casatoria fiicei danacrina danacrina Buna, Am 19 ani si sunt logodita de mai bine de jumatate de an cu un baiat cu 8 ani mai mare ca mine. La sfarsitul primului meu semestru de facultate am ... (vezi toată discuția)