avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS venituri dobanzi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS venituri dobanzi

Buna ziua,

Am citit pe avocatnet.ro articolul dvs. f .interesant privind CASS aplicat la veniturile din dobanzi.
Mentionati in acest articol :

Veniturile din dobanzi fac parte din categoria mai larga a veniturilor "din investitii", pentru care, conform Codului Fiscal, nu datoreaza CASS persoanele care realizeaza urmatoarele tipuri de venituri intr-un an fiscal:

venituri din salarii, venituri asimilate salariilor;
venituri din pensii;
venituri din indemnizatii de somaj;
persoanele fizice autorizate, intreprinderi individuale, persoanele care obtin venituri din: profesii libere, conventii civile, activitati agricole.

Astfel, daca intr-un an fiscal o persoana nu se incadreaza intr-una din categoriile de mai sus, dar in schimb obtine venituri din dobanzi, persoana respectiva va datora contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 5,5% aplicata in mod normal asupra venitului din dobanda obtinut.

Am rugamintea de a-mi preciza daca veniturile obtinute in urma unui contract incheiat direct in strainatate, cu o firma din strainatate, munca desfasurandu-se pe teritorul strain in proportie de 100% sunt considerate sau nu venituri salariale in Romania.

Practic sotul lucreaza in Kazakhstan, are contract direct cu firma de acolo, acolo sta, acolo munceste, in tara vine destul de rar, insa salariul il primeste printr-un cont bancar din Romania pentru a putea eu sa-i utilizez.
Se pune intrebarea pentru dobanzile la depozitul bancar pe care il avem in banca , si pentru care banca opreste automat 16%, se datoreaza si CASS? da sau nu?
Este acest venit considerat venit salarial in Romania ?

Multumesc anticipat, din suflet, pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 17:31, 30 Aprilie 2015
In opinia mea un venit salarial obtinut in strainatate pentru care taxele si impozitele se retin la sursa nu ar reprezenta venituri salariale obtinute in RO.
Daca ar fi fost vorba de o tara membra UE situatia ar fi fost alta ( principiul evitarii dublei impuneri).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Cass venituri dobanzi sylvia_dana2002@yahoo.com sylvia_dana2002@yahoo.com Buna ziua, Am primit decizie de impunere pentru CASS VN dobanzi bancare.Insa depozitele respective au fost constituite din venituri salariale obtinute in ... (vezi toată discuția)
Formularul 630 tudor55 tudor55 Trebuie sa plateasca CASS in Romania o persoana fizica romana angajata in Anglia prin contract permanent ,pe o perioada nelimitata ? Mai concret ,este scutita ... (vezi toată discuția)