avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... doi asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

doi asociati

in firma suntem doi asociati,banuiesc ca celalalt face lucruri necurate (pe scurt) poate vinde societatea fara acordul meu?
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:09, 28 Iunie 2009
Nu poate face acest lucru fara acordul dvs. Daca va incerca o asemenea operatiune, va trebui , evident, sa ii prezinte potentialului cumparator , documentele societatii..statutul si altele, din care va reiesi ca n u este asociat unic.
In principiu, asociatul nu poate cesiona partile sale sociale decat cu acordul asociatului sau, daca acesta nu doreste sa le preia. Insa, potrivit prevederilor Legii 31/1990, in actul constitutiv al societatii se pot stipula si aceste conditii.
daca face lucruri necurate dupa cum am spus sunt si eu raspunzatoare daca nu am cunostinta de ceea ce face?
Puteti sa concretizati putin ce intelegeti prin lucruri "necurate" pe care le face asociatul? Sa dati unul -doua exemple?
Puteti sa ne spuneti care este participarea procentuala a fiecarui asociat la profitul si pierderile societatii?
Puteti sa ne spuneti daca sunteti si administratori, amandoi asociatii, cu puteri depline?
Aceste informatii pot ajuta la formularea unui raspuns referitor la solicitarea dvs, privind o eventuala raspundere in raport de lucrurile" necurate" savarsite de asociatul dvs.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2009
Mihail Cazacioc, Consilier juridic
Nu se paote face nimic fara acordul Dmv...dca face lucruri necurate si Dmv nu sunteti de acord , puteti sa-i cesionati partile sociale si sa iesiti din societatea respectiva.

Alte discuții în legătură

Vanzare srl angola angola am si eu o problema daca ma puteti ajuta...am un srl cu ceva datorii la stat si furnizori si as vrea asa stiu daca o pot vinde cu datorii cu tot si sa mai ... (vezi toată discuția)
Probleme credit pe firma DFlorin DFlorin Buna ziua,am un credit pe firma de 30000 ron la brd ,fara nici o garantie,care se reinoieste la fiecare an iar lunar plateam doar o dobanda la aceasta ... (vezi toată discuția)
Credit pe firma bigu4u bigu4u Suntem 2 asociati in firma si dorim sa luam un credit pe firma doar ca acest lucru nu e posibil deoarece celalalt partener a avut un credit pe persoana fizica ... (vezi toată discuția)