avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Despre legea pasunatului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Despre legea pasunatului

Buna ziua. In comuna la noi anul trecut a fost un conflict privind ciurda de vaci .O parte din oameni au dat vacile spre paza unui vacar ales de o parte din sateni iar cealalta parte a ales sa dea spre paza unui om care este unul din membrii fondatori ai asociatiei Transumanta asociatie infiintata de primaria Vama Buzaului . Astfel ciurda a fost impartita in doua. Fiecare cu vacarul ei, dar au pascut impreuma la un loc.Anul acesta cei de la asociatie au impus sa dam vacile la un singur vacar astfel ramanand cealalta parte care nu au fost de acord cu vacarul fara drept de a pasuna vacile pe acelasi trup de pasune.Ne spune ca nu e voie cu doi vacari, chiar daca in munte ele pasc impreuna. Deci nu se formeaza doua ciurzi! Ne ameninta ca ne da amenda daca iesim cu ele la pasunat si ne taie drepturile ce ni se cuvin in asociatie invocand niste legi. Intrebarea e urmatoarea. Poate primaria sa impuna asta sau nu . Se poate iesi cu doi vacari in pasune daca vacile mananca la un loc si nu se formeaza doua ciurzi?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 17:28, 30 Aprilie 2015
Unele legi sunt facute numai ptr o parte din romani si nu pentru toti.
Dreptul de pasunare se obtine prin licitatie organizata de primarie iar cei care nu castiga ori respecta regulile castigatorului care ii obliga sa intre in asociatie ori nu pasuneaza.
Depuneti o sesizare la ministerul agriculturii si intrebati cum vor pasuna cei care nu se asociaza alaturi de castigatorul licitatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Organizarea cirezii de vaci in mediul rural George0401 George0401 In localitatea mea de domiciliu, la sat vacile sunt organizate in cireada si pascute pe islazul comunal de către o familie de vacari aleși de cetățenii din ... (vezi toată discuția)
Furt si devastare teren agricol andreeaneca andreeaneca Buna ziua , scriu pe forum ca o ultima optiune ,pentru ca nu stiu ce sa fac si poate ma ajutati . Am 2 ha de pamant semanate cu grau , aseara sotul meu i-a ... (vezi toată discuția)
Servitute elysha266 elysha266 Buna ziua, Am cumparat o casa la tara in Tulcea, 1700mp, din care 500 teren constructi (cu casa) si 1200 teren arabil. Lotul are 12.5 m deschidere si 130 si ... (vezi toată discuția)