avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare perioadă determinată
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare perioadă determinată

Ar exista vreo posibilitate de schimbare a condiţiilor de angajare (mă refer la vechimea în specialitatea studiilor) a unui salariat contractual , pe un post temporar vacant de cons. jur. care are o vechime de 7 ani însă intră în concediu de îngrijire copil pt 2 ani şi e foarte greu să găseşti un înlocuitor care să corespundă condiţiilor de vechime!!! Ce facem dacă nici unul din candidaţi nu îndeplineşte această condiţie....poate fi acceptat unul care obţine punctajul cel mai mare, fără condiţia de vechime_? Funcţia e foarte importantă, practic instituţia ar rămâne fără cons. jur. timp de 2 ani şi nu există alt salariat care să preia atribuţiile. Vă mulţumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:00, 3 Mai 2015
Nu se pot schimba conditiile de angajare, decat daca se organizeaza un alt concurs.
Sau
Detasati pe cineva care indeplineste conditiile respective.
adică, după ce se vacantează postul...din păcate nu e cazul, iar detaşarea nu e posibilă, pt că nu e un alt angajat care îndeplineşte condiţiile...aşa că, ce facem, rămânem fără jurist 2 ani ?!
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
Tpopa, utilizator
Probabil ca da , ramaneti fara consilier juridic daca nu exista cineva care sa indeplineasca acele conditii.
singura soluţie : avocat, prin contract asistenţă juridică !
Este si asta o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consilier juridic primarie black23_ro black23_ro Datele problemei : -concurs pt ocuparea unui post de consilier juridic intr-o primarie pe per. determ. ( in care momentan nu exista cons. jur. acesta fiind ... (vezi toată discuția)
Urgent sfat!!! - sarcina de serviciu ilegala mixer mixer SPETA: Se organizeaza concurs pentru un post de resurse umane. Comisia de concurs este formata din dir gen jurist si economist.Juristului i se comunica ca pe ... (vezi toată discuția)
Conditii concurs secretar oras tipadana tipadana Stiu ce conditii trebuie indeplinite pentru ocupare post secretar oras, dar am o intrebare: una dintre conditii ar fi 3 ani vechime ca jurist. Daca cineva ... (vezi toată discuția)