avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Decizie impunere ANAF pentru plata CASS
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Decizie impunere ANAF pentru plata CASS

daca ma puteti ajuta cu un model de contestatie impotriva deciziei anaf ptr plata cass
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
adita100a, utilizator
Est suficient ca argument faptul ca este pensionar.
Mai mult ca sigur decizia este pentru 2012.
Probabil ca si atunci era pensionar.
Nu conteaza natura venitului de investitii pensionarii fiind exceptati de la plata cass pentru acest tip de venituri cuprins in art.257 lit.f legea sanatatii si 296^27 cod fiscal.
In Codul Fiscal aplicabil de la 01-07-2012 exceptrea este prevazuta la art.296^27 al. 2. iar in lege sanatatii la art.257 al.2.lit f ,penultima teza.
am intrat si am citit dar mama mea are pensia 1490....si scrie aici venituri mai mici de 740/mie imi trebuie niste motive puternice sa scriu in contestatie,daca ma puteti ajuta
Draga mea ,daca vei citi cu atentie :
(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).

CAP. 1

ART. 296^3 Contribuabilii sistemelor de asigurări sociale
Contribuabilii sistemelor de asigurări sociale sunt, după caz:
a) persoanele fizice rezidente, care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor, precum și orice alte venituri din desfășurarea unei activități dependente, cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaționale la care România este parte; Norme metodologice
b) persoanele fizice nerezidente, care realizează veniturile prevăzute la lit. a), cu respectarea prevederilor instrumentelor juridice internaţionale la care România este parte; Norme metodologice
c) *** Abrogat.
d) pensionarii cu venituri din pensii care depăşesc 740 lei;

Cu placere!
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
robert1958, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass- pentru venituri din inchirieri/pensionari mirceaione mirceaione pensionarii platesc cass(contrib.asig.sociale de sanatate) pentru veniturile din cedarea folosintei bunurilor ? in codul fiscal nu am gasit nici o referire. (vezi toată discuția)
Cass datorat pentru dividende virgilbalan virgilbalan Buna ziua, Sunt pensionar din 2000. Din 2011 sau 2012 platesc cu sau fara voie CASS. Tot cam pe atunci am primit instiintare ca am CASS datorat 400 lei cu ... (vezi toată discuția)
Student dator la anaf pentru sanatate in 2012 davidioana davidioana Buna ziua! Am primit de la ANAF o instiintare ca sunt datoare 468 de lei pentru neplata contributiei de asigurari sociale de sanatate din anul 2012. mentionez ... (vezi toată discuția)