avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit restant
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit restant

Buna ziua!
Am luat un credit de la banca in 2007 si am intarziat cu ratele incepand cu anul 2009. Am anuntat banca ca firma s-a inchis dar nu am vrut sa imi faca nici o oferta de esalonare pentru diminuarea ratei. Am achitat ultima data in anul 2010-2011.
Mi s-a pus o poprire la banca , pe contul in care plateam creditul, pentru un alt credit (dar pe care l-am achitat in 6 luni prin esalonare). Cand am inceput sa intarzii cu ratele mi s-a spus ca trebuie sa platesc intr-un cont special si nu in contul meu. Am tot cerut precizari la banca dar degeaba. Apoi nu am vrut sa mai platesc in nici un cont. Mi-a fost si frica sa platesc in cine stie ce cont si sa ma trezesc si cu datorie si cu banii dati.
De ani 2 ani am contract de munca si nu am nici o poprire ... dar cei de la firma unde a fost cesionat creditul imi spun ca ma executa silit. Imi cer sa platesc 5000EUR in termen de 7 zile apoi imi fac esalonarea. Acum mama mea si sotul meu au cumparat o casa Eu nu apar ca si cumparator, dar acum sunt casatorita. Casa este girata in favoarea vanzatorului (e cumparata cu rate de la proprietar) Banii de avans se poate dovedi ca sunt ai mamei.
Intrebare:
- casa in aceste conditii poate fi executata de catre firma de recuperari?
- casa in aceste conditii poate fi executata de catre firma de recuperari dupa ridicarea ipotecii ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:05, 1 Mai 2015
In primul rand trebuie sa verificati daca nu a intervenit prescriptia cu privire la creditul dvs.
In al 2-lea rand, dat fiind ca sunteti casatorita aveti si dvs. parte la partea sotului.
teoretic vi se poate executa silit casa, insa presupune cateva etape, care ingreuneaza sarcina recuperatorilor.
In al 3-lea rand, nu are treaba ipoteca vanzatorului cu datoria in cauza, adica imobilul poate fi executat cu sau fara ipoteca care il greveaza.
Pot face separarea bunurilor in aceasta faza? pentru a nu fi afectata mama mea?
Cum pot verifica daca a intervenit sau nu prescriptia?
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
Mariana_mm, utilizator
Separarea bunurilor cum? Casa este divizibila, sau cum? Asa am inteles, ca mama si sotul au cumparat o casa. Ce separare a bunurilor? Da, puteti vinde casa daca doriti si impartii banii, dar ...nu cred ca este o solutie. De ce nu a cumparat mama casa din start pe numele ei? Ar mai fi fost o varianta ca sotul sa fi mentionat in actul de cumparare ca banii sunt bunuri proprii. In fine, este tardiv acum.
Prescriptia - daca stiti ca nu ati fost notificata in nici un fel 3 ani la rand, aia e, sau daca nu, veti verifica dosarul cu ocazia executarii silite, eventual prin contestatia pe care o veti face.

PS. Probabil va referiti la regimul separatiei intre dvs. si sot. Da teoretic se poate face insa daca creditorul este diligent va interveni cu o actiune pauliana.
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banca poate pune sechestru pe o casa care e luata luta prin credit ipotecar de la o alta dan_a dan_a in 2007 am luat un credit ipotecar impreuna cu sotul meu ,el este titularul creditului iar eu sunt girant pentru el,pe actele casei suntem trecuti amandoi.Tot ... (vezi toată discuția)
Cat reprezinta mai exact poprirea in cazul executarii silite la un credit ipotecar? raduandrei_75 raduandrei_75 Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri competente (eventual cu numarul articolului din codul civil) la situatia mea. Mai exact, sunt divortat de ... (vezi toată discuția)
Executare silita venituri sotie. yamada yamada In urma cu cativa ani am accesat un credit imobiliar pentru cumpararea unui apartament in care mi s-a pus ipoteca pe acel apartament. La momentul respectiv nu ... (vezi toată discuția)