avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Copie certificat de nastere pierdut de roman plecat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Copie certificat de nastere pierdut de roman plecat temporar in strainatate.

Buna ziua,

Un cunoscut care e cetatean roman, plecat temporar in strainatate, si-a pierdut certificatul de nastere si buletinul de identitate. Are pasaport romanesc de rezident in Romania. Cu ocazia unei vizite in tara, in vara acestui an, vrea sa-si recupereze actele doveditoare ale identitatii.

Am rugamintea sa imi dati detalii despre procedurile necesare pentru obtinerea unei copii a certificatului de nastere - eliberat in Timisoara, respectiv a buletinului de identitate, eliberat in Bucuresti.

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:17, 3 Mai 2015
Daca omul care a cerut CI provizorie pe motiv ''lipsa [orice, act de spatiu sau act de stare civila]'' vine din nou la ghiseu insa cu toate documentele si cere eliberarea unei carti de identitate cu termen lung, lucratorii SPCLEP sunt obligati sa ii primeasca cererea indiferent cat mai are valabilitate CI provizorie.
Hai recunoasteti ca asa ati crezut dumneavoastra, nu merge asta cu excesul de zel iar argumentele aduse din legislatie nu se aplica.
Nu-i suparare, e duminica :beer:
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
Ares-3, moderator
Recunosc :ok:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Help! nevoie de informatii pentru refacere buletin danielasielena danielasielena Buna seara, locuiesc in Grecia; am buletinul expirat din martie; am imputernicire pe un membru al familiei sa imi depuna actele pentru cererea unui nou ... (vezi toată discuția)
Acte pierdute gaborludovic gaborludovic buna ziua as avea si eu o intrebare mi-am pierdut buletinul si certificat de nastere am avut domiciliul la timisoara dar acum nu mai stau in timisoara pot ... (vezi toată discuția)