avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Incalcare proprietate
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Incalcare proprietate

Vecina mea are un proces de granituire cu un alt vecin pe un teren extravilan.Expertul stabilit de instanta a ignorat documantatia cadastrala a vecinei mele incalcind in schita cadastrala curtea si terenul arabil intravilan ,proprietatea mea cu 1,5 m.In aceasta situatie ce as putea face daca instanta a decis ca documentatia de pusa este valabila?In momentul cadastrari s-a cerut acceptul vecinilor,intre vecini fiind gard .Vecinul cu care are proces de granituire nu exista granita cu mine,doar ca sa se incadreze in limitele indicate de el s-a ignorat tot .Intrebare este ca eu ca parte neimplicata cum as putea sa imi solutionez situatia fara sa intru in conflict cu vecina mea?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:34, 19 Februarie 2017
In functie de hotararea instantei de judecata, vecina/ vecinul poate cere completarea cadastrului si a cartii funciare. Daca nu va intelegeti pe cale amiabila cu vecina, sa ramana gardul asa cum este in prezent, se va ajunge, probabil, in instanta.
Acceptul (probabil, verbal) pentru gard trebuia dat cu respectarea actelor de proprietate ale tuturor vecinilor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
ACEASTA INTREBARE A MAI FOST ,DAR SUB O ALTA FORMA ...
vedeti raspunsul meu din data de 12.02.2017..
.Aceasta speta este destul de dificila.
In primul rand trebuie sa vedeti in ce perioada a fost facut acel plan de castru la scara 1:1000, apoi sa vedeti un proces verbal de punere in posesie care sa aiba ca anexa schita de punerein posesie deoarece terenul din extravilan a facut obiectul legilor fondului funciar..
In functie de aceste date concrete trebuie sa existe documentatia cadastrala pentru prima intabulare a terenului care a facut obiectul Legii 18 din 1991.
- Daca acea constructie de care face vorbire in descriere a fost efectuata dupa un plan vizat si apobat de catre OCPI sau OCAOTA ... asa cum era pana la infiintarea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate Imobiliara, atunci puteti sa formulati acele faimoase obiectiuni pe care sa le depuneti la instanta de judecata, care dupa admiterea acestora o sa dispuna ca expertul judiciar desemnat sa va raspunda .
Spre stiinta - Planul de cadastru nu reprezinta proprietatea ci doar posesia imibilului teren. Asa ca nu de putine ori posesia nu corespunde cu proprietatea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Februarie 2017
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Cadastrul pentru terenul intravilan a fost facut dupa schitele primariei.Eu ma afla partea de vest a vecinei in cauza .Vecinului din partea estica expertul a masurat cu 1,5 m mai lat decit cel din schita.De ce a ignorat un cadastru aceptat de ambii vecin in cazul in care nu exista nici o problema intre vecini (in acest caz veciunul din est are latimea mai mare in fata si scade spre curtea interioara?Acest lucru s-a stiut la cadastrare si sa ajuns la intelegere.In expertiza s-a stabilit ca proprietatea cadastrata are lipsa teren si vecinul din est are surplus de teren,acest fapt se vede clar in expertiza .In acest caz eu cum sa procedez ?
Ati primit deja raspuns in mesajul meu anterior.
Daca se ajunge in instanta, primaria va putea confirma/ infirma cele sustinute de dvs. cu referire la impartirea terenurilor, prin intelegere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza topografica zuzumama zuzumama Am un proces de granituire si ne-a fost desemnat de instanta un expert.A atasat la expertiza si un plan de cadastrare la scara de 1:1000.Intrebarea mea este : ... (vezi toată discuția)
Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Greseala coordonate cadastru mateicostinel mateicostinel Buna ziua. Vecina a facut cadastru inaintea mea, pana aici totul ok.La un an dupa cadastrul ei eu am facut cadastru masurand din granita in granita( gard in ... (vezi toată discuția)