avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Adresa tamponare trecuta gresit in PV ma poate ajuta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Adresa tamponare trecuta gresit in PV ma poate ajuta sa obtin anularea pv-ului? sau inlocuirea amenzii cu avertisment?

Revin cu o intrebare in urma unei tamponari am fost gasit vinovat de politistul constatator tamponarea sa petrecut in piata alba iulia nr 8 in fata bcr-ului , dar in pv este trecut la locul incidentului piata alba iulia cu bl decebal,poate constitui motiv temeinic de contestare a pv-ului???
Si o alta problema in timpul declaratiilor la sectia accidente usoare politistul ma pus ( obligat verbal pe un ton ridicat) sa modific rubrica --circulam din directia....in directia...--.Eu am scris OPRIT pt ca in momentul accidentului eram oprit, dar politistul ma pus sa tai si sa modific ca circulam dinspre bl unirii si ma indreptam spre bl decebal este normal?? am martor celalant sofer prezent.
Incerc sa-mi fac o idee cum pot scrie o contestatie cu cat mai multe sanse de a fi atmisa de instanta.
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
tudoracherazvan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:00, 3 Mai 2015
Conditiile si dispozitiile care pot conduce la anularea PV contraventie sunt prevazute de disp art 16,17 din OG nr 2/2001
O.G. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor prevede expres in art. 17 motivele care atrag nulitatea procesului verbal: lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator.
In afara de art. 17, singura referire expresa in OG 2/2001 la o cauza de nulitate, apare in art. 16 alin 7, pentru situatia obiectiunilor la procesul verbal, care sub sanctiunea nulitatii trebuie consemnate distinct in procesul verbal la rubrica "alte mentiuni".
Desi art. 16 alin 1 stabileste care sunt mentiunile ce trebuie cuprinse obligatoriu in procesul verbal, numai lipsa unora din aceste mentiuni(adica cele la care face referire art 17) este sanctionata cu nulitatea


www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendat fara sa-mi faca proces verbal. fale fale Am fost oprit de Politie in zona cu limitare de viteza la 70 km/h. Mi-a spus ca aveam 84 km/h si nu mi-a dat nici P.V sa semnez nimic. Mi-a spus doar ca amenda ... (vezi toată discuția)
Anvelope uzate + noxe peste limita admisa antonyc antonyc Buna ziua. Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 ... (vezi toată discuția)
Anularea procesului verbal de contraventie alina.t alina.t Ma confrunt cu o situatie foarte ciudata, cel putin pentru mine. La sfarsitul lunii aprilie m-a oprit un agent de politie pe raza localitatii Zlatna (jud. ... (vezi toată discuția)