avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope uzate + Noxe peste limita admisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope uzate + Noxe peste limita admisa

Buna ziua.

Ieri am fost oprit de politie impreuna cu cei de la RAR pentru o verificare de rutina ,dupa verificari am fost amendat pentru ca masina are 2 anvelope uzate si depaseste limita de noxe ....sa retinut talonul si m-am ales cu o amenda de 770 ron.

I-am solicitat reprezentantului RAR sa imi zica dc considera ca am cauciucurile uzate deoarece pe una dintre anvelope martorul era la nivel cu santul iar pe celanta anvelopa martorul era putin sub nivelul santului de pe anvelopa ,raspunsul a fost ca nu trebuie sa ajungi pana la nivel cu martorul de pe anvelopa ca sa nu fii amendat.

Vreau sa stiu daca reprezentantul are dreptate sau nu? Unde pot gasi textul de lege care sa sustina acest lucru?
Masina nu este personala ci este de servici ,legal trebuia sa fiu eu amendat sau reprezentatul firmei?
Este legal sa fiu amendat pentru depasirea limitei de noxe atata timp cat eu sau oricine altcineva nu poate verifica acest lucru pana nu ajunge iar la insp[ectia ITP?

La intocmirea procesului verbal de amenda de catre politist am solicitat sa imi fie prezentata legea care ma sanctioneaza pe mine ca sofer si nu pe utilizatorul (societatea) acesteia din talon si sa imi scrie la mentiuni faptul ca nu sunt de acord cu sanctiunea acordata si in neregulile gasite.....agentul de politie a refuzat sa fac acest lucru sustinand ca nu imi poate face dovata legii pentru ca nu o are la el si ca nu e nici o problema daca nu semnez ca opreste un martor .
Imediat a oprit un pieton pe care l-a legitimat eu am primit inapoi dovada pt tal;on si buletinul fara a fi lasat sa asist impreuna cu martorul la definitivarea PV-ului urmand al primi prin posta.
Este legal ce sa intamplat in ptivinta PV ? refuzul de completare a mentiunilor si faptul ca nu ma lasat sa fiu de fata cu martorul? ot anula acest PV pe aceste motive

Va rog mult lamuriti-ma in privinta acestor fapte mai ales al pv deoarece nu consider normala o astfel de atitudine din parte agentului de politie .
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:41, 10 Iulie 2014
Este legal ce sa intamplat in ptivinta PV ? refuzul de completare a mentiunilor si faptul ca nu ma lasat sa fiu de fata cu martorul? ot anula acest PV pe aceste motive


Aspectele invocate de dv,nu constituie temei legal care sa atraga anularea PV

adica refuzul de a completa rubrica mentiuni nu este motiv pentru a anula acest PV?

Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Procesul-verbal se semneaza pe fiecare pagina de agentul constatator si de conducatorul auto. Daca soferul nu se afla de fata, refuza sau nu poate sa semneze, politistul rutier trebuie sa precizeze acest lucru in procesul verbal, iar un martor trebuie sa confirme situatia. Datele martorului si semnatura lui vor fi, de asemenea, cuprinse in procesul verbal. Atentie! Martorul face dovada refuzului de catre conducatorul auto de a semna procesul verbal, nu confirma savarsirea contraventiei!

Este important de retinut ca agentul de circulatie are obligatia ca, in momentul incheierii procesului verbal, sa aduca la cunostinta contravenientului dreptul de a face obiectiuni cu privire la continutul actului de constatare. Aceste obiectiuni trebuie precizate in procesul-verbal, la rubrica “Alte mentiuni”.

Lipsa acestor mentiuni poate atrage nulitatea procesului verbal.


Citat din (culmea) www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Duminică, 6 Iulie 2014
savysb, utilizator
savysb a scris:



Lipsa acestor mentiuni poate atrage nulitatea procesului verbal.





Legiutorul a prevazit posibilitatea atragerii nulitatii PV,daca nu sunt intrunite toate conditiile prevazute de OG nr 2/2001
Nu sunt intrunite toate conditiile, ergo, PV-ul se poate anula fara dificultate. Se poate adauga si abuz de functie in plangere penala, agentul nu si-a respectat obligatiile, ba chiar a refuzat sa si le indeplineasca.

E bine sa ne cunoastem si drepturile, nu doar obligatiile.

Alte discuții în legătură

lipsa din pv a ocupatiei ... Alexandru Machedon Alexandru Machedon Buna ziua, Lipsa din pv incheiat de politistul local a ocupatiei si locului de munca conform cu articolul de mai jos poate fi invocat in instanta ca fiind ... (vezi toată discuția)
Pe pv de contravenție întocmit în 9 ianuarie scrie anul 2018 în loc de 2019. am vreo șansă de câștig în instanță cu motivul acesta? Iustin. Iftode Iustin. Iftode Bună ziua, în data de 9 ianuarie 2019 am fost oprit de către un echipaj al politiei rutiere Iași pentru ca am fost surprins cu pistolul radar cu viteza de ... (vezi toată discuția)
Exista șanse de anulare a pv dacă de pe el lipsesc semnătura mea și semnătura unui martor, iar rubrica "alte mențiuni" este necompletată? Danyhass Danyhass Exista șanse de anulare a procesului verbal daca lipsește semnătura mea,necompletarea rubricii \"alte mențiuni\" și lipsa semnăturii unui martor? (vezi toată discuția)