avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Revizuirea deciziei si CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Revizuirea deciziei si CEDO

Din momentul in care s-a dat o decizie definitiva de catre o instanta, iar partea vatamata examinand soluția redactata de catre judecator, daca aceasta parte constata ca judecatorul nu a luat in vedere unele probe, partea vatamata ce va trebui sa faca:
a) Sa depuna o cerere pentru revizuire la instanta, aratand ca nu s-a luat in considerare administrarea anumitor probe.
b) Sa depuna plangere la CEDO.

Care e procedura cea mai buna? Intreb deoarece in regulamentul CEDO prevede ca trebuie strabatute toate caile de atac la instantele interne, si daca am constatat ca instanta interna nu a luat în considerare o anumita proba, oare CEDO nu va respinge plangerea fiindca vor spune ca trebuia sa strabat si calea de atac cu o cerere de revizuire la instantele interne?
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 10:28, 4 Mai 2015
Legalizati hotararea.
Daca v-ati judecat pe plangere impotriva solutiei procurorului puteti sesiza CEDO deoarece nu aveti cale de atac.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Legalizati hotararea.

Sa legalizez hotararea judecatoreasca la notar?
Va trebui sa depun doar hotararea judecatoreasca, sau trebuie sa depun si inscrisurile plangerii mele depuse la prim-procuror si instanta? (Asta ca sa vada si Curtea ca judecatorul instantei interne, nu a tinut cont de unele probe administrate atunci cand a dat hotararea definitiva.)
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
danaa1, utilizator
Hotararea judecatoreasca nu se legalizeaza la notar .

Solicitati instantei care a pronuntat hotararea sa va elibereze o copie legalizata de pe aceasta.
Multumesc inca odata pentru lamuriri.
Am mai pus o intrebare la care nu am primit raspuns, dar la care astept raspuns.

Reformulez: Trebuie sa depun si inscrisurile plangerii mele depuse la prim-procuror si instanta?
Adica, pe langa Hotararea judecatoreasca, trebuie sa depun copy de pe notele scrise cu privire la motivele mele indicate in fata prim-procurorului si al instantei?

Vreau sa arat la Curtea, ca eu am precizat in note anumite acuzatii, iar prim-procurorul si instanta au interpretat altfel, deviind de la subiect.
Ca sa primiti raspuns pe loc de la avocat se merge la consultatie juridica.
Altfel poate dura si 2-3 saptamani pana sa primiti raspuns deoarece avocatii pe forum raspund la mai multe intrebari postate pe forum.

Depuneti ceea ce considerati util.
Nu mizati pe faptul ca veti avea o solutie favorabila la CEDO doar pentru ca ati primit indicatii cum sa procedati.

Nimeni nu a zis ca ati avea o solutie favorabila la CEDO.

Alte discuții în legătură

Cerere de revizuire respinsa grosu48 grosu48 Ce pot face daca mi s-a respins cererea de revizuire prin incalcarea jurisprudentei CEDO(cererea 18183 Martocian vs ... (vezi toată discuția)
Cai de atac danamatea danamatea Va rog sa-mi spuneti care sunt caile de atac intr-un proces de dr muncii astfel incat sa pot ajunge la Curtea europeana ? S-a dat hotarare de catre ... (vezi toată discuția)
Pot formula plangere catre cedo dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod concret catre ei?! kisso kisso Pot formula plangere catre CEDO dupa ce mi se respinge o cale extraordinara de atac, deoarece doresc sa-mi incerc si ultima sansa inainte de-a ma plange in mod ... (vezi toată discuția)