avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Înregistrare împrumut SC de la o persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Înregistrare împrumut SC de la o persoana fizica

Recent SC la care lucrez dorește sa ia un împrumut de la o persoana fizica în suma de 150.000 RON. Intrebarea mea este, dacă aceasta suma este purtătoarea de dobândă, unde o voi înregistra? Înțeleg ca valoarea împrumutului se trece în ct 462.
Imi puteți spune care este nivelul dobânzii admise pt un astfel de împrumut?
Suma este mare, asociații știu ca exista un prag de 15000 de euro. Și au spus ca vor face demersurile necesare. Este totuși legal?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 11:38, 3 Mai 2015
Nu se poate lua imprumuturi decat de la institurii specializate.
Singura varianta e aceea in care asociatii lasa la dispozitia firmei o suma de bani pe o perioada si aceasta valoare se trece in contul 455.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut acordat de actionar societatii Cata_68 Cata_68 Un actionar semnificativ al societatii acorda imprumut purtator de dobanda societatii. Se poate folosi contul 4551 - Actionari/asociati-conturi curente? ... (vezi toată discuția)
Creditare societate vinerica vinerica Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti care este plafonul de creditare a unui asociat catre societate. Va mutumesc. (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii vioviod vioviod Sunt incepatoare si ma confrunt cu o situatie la care nu ma pricep: Am o S.C. cu asociat unic , neplatitoare TVA ,platitoare impozit pe profit, ... (vezi toată discuția)