avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita- ajutor public judiciar pentru plata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita- ajutor public judiciar pentru plata executorului?

Daca cel ce cere executarea silita nu are venituri , poate cere ajutor public judiciar in vederea achitarii executorului ?
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: ContSters355039 , utilizator 10:49, 4 Mai 2015
Formele ajutorului public judiciar şi condiţiile de acordare

Art. 6

Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:

a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenţei juridice şi, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiţie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistenţă prin avocat;

b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviinţarea instanţei sau a autorităţii cu atribuţii jurisdicţionale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;

c) plata onorariului executorului judecătoresc;

d) scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.


Super !Pentru asta trb sa ma adresez instantei , sau stie executorul ce sa faca ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea ajutorului public judiciar ContSters355039 ContSters355039 In cazul de fata , nu am venituri ( nici un venit , nimic ) . Cum procedez in vederea obtinerii ajutorului public judiciar , in vederea achitarii costurilor cu ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru Laura Stamate Laura Stamate In cazul in care debitorul nu poate achita taxa de timbru aferenta unei contestatii la executare, care sunt alternativele si eventual procedura? (vezi toată discuția)
Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea ... Alina Avila Alina Avila Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea expertizelor medicolegale? (vezi toată discuția)