avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Taxa de timbru
Discuție deschisă în Executare silită

Taxa de timbru

In cazul in care debitorul nu poate achita taxa de timbru aferenta unei contestatii la executare, care sunt alternativele si eventual procedura?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:13, 15 Aprilie 2018
Oug 51 din 2008 privind ajutorul public judiciar în materie civilă. Ajutorul public judiciar se poate acorda în următoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentării, asistenţei juridice şi, după caz, a apărării, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim în justiţie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumită în continuare asistenţă prin avocat;
b) plata expertului, traducătorului sau interpretului folosit în cursul procesului, cu încuviinţarea instanţei sau a autorităţii cu atribuţii jurisdicţionale, dacă această plată incumbă, potrivit legii, celui ce solicită ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecătoresc;
d) scutiri, reduceri, eşalonări sau amânări de la plata taxelor judiciare prevăzute de lege, inclusiv a celor datorate în faza de executare silită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea ... Alina Avila Alina Avila Se poate solicita ajutor public judiciar si pentru efectuarea expertizelor medicolegale? (vezi toată discuția)
Ajutor judiciar ionmircea ionmircea Se acorda ajutor judiciar pt. plata cheltuielilor de judecata ? (vezi toată discuția)
Executare silita- ajutor public judiciar pentru plata executorului? ContSters355039 ContSters355039 Daca cel ce cere executarea silita nu are venituri , poate cere ajutor public judiciar in vederea achitarii executorului ? (vezi toată discuția)