avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Ce ar trebui sa fac in continuare???
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Ce ar trebui sa fac in continuare???

Buna ziua,
Am deschis actiune in instanta pentru recuperarea taxei de mediu , iar aceasta aeste solutia data:
formaţii detaliate despre dosar
Înregistrate în ultimele 7 zile Înregistrate în luna curentă
Număr unic dosar:
(Număr anterior)
........5/3/2014
Înregistrat în data de:
17 Martie 2014
Obiectul cauzei:
contestaţie act administrativ fiscal
Materia juridică:
Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual:
Fond
PĂRŢI:
1
..................... - Reclamant,
2
ADMINISTRATIA FONDULUI PENTRU MEDIU - Pârât,
3
ADMINISTRAŢIA SECTOR 5 A FINANŢELOR PUBLICE REPREZ. DE DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR PUBLICE BUCUREŞTI - Pârât,
TERMENE DE JUDECATĂ:
Nr.
Data
Soluţie
Detalii
1.
28 Ianuarie 2015
Admite cererea
Admite acţiunea. Anulează Decizia de calcul al taxei de poluare nr. 82930/26.08.2010 emisă de AFPS5. Obligă pârâtele la restituirea către reclamantă a sumei de 4896 lei, majorată cu dobânda fiscală aplicată de la 30.08.2010 până la restituirea efectivă. Ia act că nu se solicită cheltuieli de judecată. Cu recurs, în 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Bucureşti - Secţia a II-a. Pronunţată în şedinţă publică azi, 28.01.2015
Va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi urmatorii pasi pe care ar trebui sa-i urmez?
Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 07:39, 5 Mai 2015
Buna ziua,

Daca v-a venit acasa hotararea atunci mergeti la arhiva instantei si interesati-va daca au trecut cele 15 zile de la comunicarea hotararii catre ANAF. Daca nu au trecut atunci asteptati sa treaca ca sa fiti sigur ca nu se depune recurs. Daca au trecut atunci mergeti cu un exemplar al hotararii la un executor judecatoresc ca sa o puneti in executare.

Succes,
inca nu am primit nimic acasa, solutia am luat-o de pe internet, dar ma gandesc ca solutia a fost data in data de 28.01.2015, si a trecut mult timp de atunci. Se mai poate face recurs dupa 3 luni?
Multumesc mult
Termenul de 15 zile zile se calculeaza de la data comunicarii, respectiv de la data cand ajunge sentinta la dumneavoastra si la partea adversa. Daca au trecut 3 luni de la data pronuntarii puteti sa va interesati la arhiva instantei respective, chiar si telefonic, daca a fost redactata si comunicata sentinta . Se poate intampla sa nu fi fost acasa cand s-a comunicat sentinta, sau alte probleme postale . Dupa definitivare se depune sentinta, cu cerere, direct la Finantele unde aveti domiciliul . Nu va complicati cu executorul judecatoresc, presupune costuri suplimentare si inutile, in conditiile in care taxa se restituie de bunavoie de catre Finante .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt urmatorii pasi in recuperarea taxei de poluare??? lucicaroman@yahoo.com lucicaroman@yahoo.com Nume Calitate parte ........................ Reclamant ADMINISTRAŢIA SECTOR 5 A FINANŢELOR PUBLICE REPREZ. DE DIRECŢIA GENERALĂ REGIONALĂ A FINANŢELOR ... (vezi toată discuția)
Castigat proces taxa auto cristina_ioana19 cristina_ioana19 buna...am castigat procesul priviind taxa auto... Solutie: Admite, în parte, excepţia inadmisibilităţii şi, în consecinţă, respinge, ca inadmisibilă, ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari judecatoresti Kellynda Kellynda Buna ziua! Am primit comunicarea de la Tribunal privnind taxa auto. In comunicare scrie ca s-a decis restituirea sumei cu rata dobanzii pana la plata efectiva ... (vezi toată discuția)