avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Scoaterea din spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Scoaterea din spatiu

Buna ziua!

am si eu o intrebare poate ma poate cineva ajuta. am luat in spatiul meu o nepoata, fara chirie nici nu sta cu mine doar ca nu avea unde sa isi faca domiciuliul cand i-a expirat buletinul. exista vreo posibilitate sa o scot din spatiul locativ, sa ii anuleze buletinul sau macar domiciliul?eu am citit undeva ca printr-o declaratie notariala depusa la politie se poate scoate de pe adresa mea.este adevarat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 22:42, 7 Mai 2015
Nu, nu este adevarat. Evacuarea se face doar prin hotarare judecatoreasca. Dar de ce nu vorbiti cu nepoata dvs.daca tot nu mai sta la dvs. sa isi faca buletin pe adresa unde locuieste efectiv. Desigur ii puteti face o reclamatie la politie cum ca locuieste fara forme legale la adresa x, dar asta nu va ajuta prea mult , eventual primeste nepoata o amenda intre 40-80 lei. Fiind neamuri e de preferabil sa va intelegeti amiabil, de vorba buna.
tocmai aici e problema ca nu are unde sa isi faca mutatia si am vrut sa o ajut.deci nu am nici o posibilitate sa o scot de pe adresa mea?
Daca nu gaseste pe cineva care sa o ia in spatiu nu prea vad cum o sa scapati de adresa dvs. din act.
Nu exista nici o reglementare din punctul asta de vedere in lege?
Din pacate nu exista. Doar persoanele fara adapost primesc o carte de identitate provizorie in care la domiciliu este inscris doar orasul, dar nu e cazul nepoatei dvs. daca locuieste efectiv la dvs. e firesc sa aiba domiciliul la adresa dvs.Daca nu locuieste la dvs. atunci sa-si faca domiciliul la adresa la care locuieste efectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu daniela lavinia daniela lavinia Buna ziua, as dori sa stiou unde se pot face reclamatii impotriva celor care isi scot buletine pe o adresa fara a fii luati in spatiu de catre propietarul ... (vezi toată discuția)
Flotant posibil in timpul succesiunii? Ioana B1980 Ioana B1980 Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu o informatie. Locuiesc in chirie, iar proprietarul apartamentului a murit. Flotantul mi-a expirat intre timp. Sotia ... (vezi toată discuția)
Situatie complicata de luare in spatiu Fedayna Fedayna Situatie de luare in spatiu Buna ziua, Am o proprietate in care am lasat pe cineva sa locuiasca ca sa aiba grija de casa, fara chirie. Persoana ... (vezi toată discuția)