avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Notificare privind plata tarif de despagubire pentru ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Notificare privind plata tarif de despagubire pentru Rovinieta

An primit o notificare pentru a plati in 5 zile tarif de despagubire pentru un PVCC din 31-01-2012 - lipsa rovinieta.

PV a fost contestat in 11,05 la judecatori, instanta respingand plangerea ca tardiv formulata.

Tinand cont ca exista Legi nr. 144 din 23-07-2012 care in art. 2 spune:
“Tarifele de despăgubire prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 424/2002, cu modificările şi completările ulterioare, aplicate şi contestate în instanţă până la data intrării în vigoare a prezentei legi SE ANULEAZĂ.”

precum si o hotarare a Curti constitutionale prin care se anuleaya pv ne semnate olograf.

Trebuie sa platesc tariful de despagubire și care este procedura de urmat in speta?
Intr-adevar exista Hotararea CC, dar aceasta se aplica numai pentru viitor si din cate inteleg dvs deja ati contestat procesul verbal de contraventie si ati pierdut. Singura modalitate in care dvs puteti anula procesul verbal si implicit obligatia de plata este a admiterea contestatiei de catre instanta. Or, in cazul dvs. contestatia a fost respinsa, prin urmare ar trebui sa achitati suma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tarif de despagubire dcorin dcorin buna ziua Spuneti-mi va rog ce se poate intimpla daca nu platesc tariful de despagubire la un proces verbal de constatare a contraventiei (lipsa rovinieta) ... (vezi toată discuția)
Incredibil - proces verbal contraventie cnadnr Lylyca Lylyca Bună ziua La aproape 3 ani de la scandalul situațiilor in care agenţii constatatori ai C.N.A.D.N.R. uzează abuziv prevederile O.G. nr. 2/2001, privind ... (vezi toată discuția)
Executare silita olteanugeo olteanugeo Buna ziua, Am primit dupa aprox 3,5 ani un mandat de executare silita ca urmare a unei amenzi de rovinieta primita in 2012, din care am platit la acea data ... (vezi toată discuția)