avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drept de veto - CEx: Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drept de veto - CEx: Asociatie de proprietari

Buna ziua,

Am citit cu atentie atributiile unui Comitet Executiv si nu m-a lamurit asupra unui aspect.

Caz: noi suntem cateva zeci de blocuri impartite in mai multe asociatii afiliate. Toate asociatiile au contract cu aceeasi firma de administrare. Taxa platita difera de la asociatie la asociatie. Unii platesc mai mult altii mai putin.
Eu, facand parte din CEx al unei asociatii ce plateste mai mult decat celelalte desi sunt toate in "familie", doresc sa pun in discutie renegocierea si aducerea taxei la acelasi nivell Adica scaderea taxei.

Stiu ca CEx decide, dar, ce se poate face in cazul in care argumentele sunt evidente dar majoritatea membrilor CEx, avand interese, vor vota prelungirea in conditiile actuale?

Stiu ca nu exista dreptul de veto in astfel de cazuri, sau eu nu lam gasit pe nicaieri.

Ma intereseaza cum se poate stopa o astfel de situatie intr-un mod legal.

Multumesc anticipat,
Victor

PS: Nu stiu daca se considera reclama sau ceva, dar merge vorba despre Militari Residene, cartier ce reprezinta o situatie mai delicata/speciala avand in vedere structura/organizarea/etc.Si apar multe situatii prin care o asociatie mica nu trece.
Cel mai recent răspuns: MrV , utilizator 16:24, 5 Mai 2015
@elga50: nu este atat de simplu. Este vorba de 45 de blocuri impartite in 9 asociatii care au in administrare de la 1 la 23 de blocuri fiecare.

Nu stiu daca e permis cu linkuri dar aici se gaseste o scurta descriere:
[ link extern ] /
Fiecare asociatie, inclusiv asociatiile care sunt administrate de aceeasi firma, asa cum este cazul dumneavoastra, are presedintelei si comitetul ei.
Nimeni nu opreste un administrator, mai ales firma de administrare, asa cum este cazul la dumneavoastra, sa administreze mai multe asociatii.
Iar aceasta firma incheie contracte separat cu fiecare asociatie prin reprezentantii acestora, adica presedintii acestora, iar clauzele, tarifele, conditiile... pot sa difere de la o asociatie la alta.
Chiar si daca sunteti intr-o Uniune de asociatii, fiecare asociatie in parte are autonomia ei, incheie contracte separat, la preturi si tarife negociabile, acolo unde este posibil.
Inteleg din ce spuneti ca pretul contractului de administrare ar fi mai mare la asociatia dumneavoastra decat la alte asociatii administrate de aceeasi firma. Nu este ceva anormal. Discutati, negociati..., in functie de servicii, de program, de munca... si nu in functie de celelalte asociatii.
Si iata un exemplu de cum pot sa difere preturile de administrare chiar la doua asociatii absolut identice ca marime, numar de apartamente, suprafat utila...: cu o asociatia s-a stabilit program de incasari de 5 zile pe saptamana a cate 2 ore/zi iar cu alta doar 2 zile pe saptamana a cate 2 ore/zi. Si exemple sunt foarte multe.
Asociatiile fac parte din acelasi cartier. Firma de administrare a fost creata special pentru acest cartier.
Aveti dreptate in ceea ce spuneti doar ca avand in vedere situatia "familiala" intre Asociatii, cel putin la nivel de teorie taxa ar fi trebuit sa fie aceeasi.
Contractual sunt acoperiti si va fi nevoie ca CEx sa puna in discutie renegocierea.

Multumesc pentru rapsunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre asociatii de proprietari MrV MrV Buna ziua tuturor, Am cateva intrebari pentru comunitatea avocatnet. Stiu ca unele din intrebari au raspunsul pe forum, alte raspunsuri nu le-am gasit. In ... (vezi toată discuția)
Dezafilierea de la asociatia de proprietari bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca toti locatarii blocului meu vor sa se dezafilieze de la asociatie se poate printr-o cerere de dezafiliere sau trebuie ... (vezi toată discuția)