avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Traduceri Va rog sa-mi dati un sfat..
Discuție deschisă în Traduceri

Va rog sa-mi dati un sfat..

Buna seara!:((
Am avut probleme serioase din cauza unei traducatoare incompetente, pe care am ales-o de pe lista de un notar public. Cine este responsabil?
In Romania pot sa o dau in judecata?
Exista protectia consumatorului in Romania?
Daca merg la notarul care o are pe lista pot pretinde sa-mi refaca traducerea, legalizarea, si procura la tribunal fara sa platesc alti bani?
Sunt plecata de mult timp , si nu mai stiu nimic de legislatie, si daca CLIENTIi sunt protejati de lege.
Va multumesc mult pentru atenzie, sper sa primesc raspuns
leya

Cel mai recent răspuns: leya60 , utilizator 13:54, 19 Iulie 2009
Adresati-va notarului in cauza pentru a solicita traducatoarei refecarea lucrrari. In caz de refux adresati-va Camerei Notarialor pentru a o inlatura de pe lista traducatorilor
Vina este a traducatorului nu a notarului. Traducatorul trebuie sa va refaca traducerea si sa o legalizeze fara a va lua alti bani.
Daca doriti puteti sa cereti bani pentru prejudiciile create (insa banuiesc ca se va ajunge la o actiune in justitie).
Va multumesc!
In cazul dvs responsabil este traducatorul. Contactati notarul care v-a legalizat traducerea si in mod sigur traducatorul va reface acea traducere .
Referitor la costurile legalizarii si intocmirii altei procuri , aceste cheltuieli ar trebui suportate de traducator , fiindca notarul in mod cert le va taxa!
Va multumesc mult ptr raspuns...voi lua masuri in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E valabila procura italiana fara apostila? motoc18 motoc18 prietenul meu este plecat in italia si ma lasat sa_i vand masina (vezi toată discuția)
Ce fel de act / cerere este necesara pentru a actiona in numele unui ong american in romania alex16ss alex16ss Mentionez ca ONG-ul nu este prezent in Romania si doreste ca eu sa il reprezint prin organizarea unui eveniment, oferindu-mi drepturi depline de a organiza, ... (vezi toată discuția)
Procura edivas edivas Bună ziua, O procură întocmită in Canada, prin care este mandat un reprezentant al titularului în ţară, in vederea intocmirii documentaţiei necesare ... (vezi toată discuția)