avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accident de munca

Buna-ziua,

Ce se poate face atunci cand angajatorul te forteaza sa declari ca accidentul de munca produs la sediul firmei s-a intamplat de fapt acasa? Este vba de un accident care a solicitat interventie neuro-chirurgica minora, insa vatamatul a declarat medicilor asa cum i-a impus angajatorul. Se mai poate face ceva pt a beneficia de concediu medical??
Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:43, 29 Iunie 2009
Puteti sa demonstrati ca acel accident s-a petrecut in timpul serviciului si sa sesizati ITM-ul.
Totusi, mi se pare cam "nesimtit" un asemenea angajator, care dupa ce scapa cu fata curata si fara o sanctiune in cazul accidentului de munca, mai are tupeul sa nu plateasca concediul medical.
Dumneavoastra luati concediul medical si il prezentati angajatorului. Acesta nu are temei legal sa va refuze plata acestuia....in caz contrar, sesizati ITM-ul.
Da, asta e ff urat din partea lui. Dupa ce ca nu s-a declarat accident de munca mai baga si in CO fara plata.

Accidentul a fost vineri. In ce conditii se poate prezenta la medicul de familie pt cererea de concediu medical?
De demonstrat ca accidentul a fost la munca sunt ca martori colegii de munca (desi s-ar putea sa-i tina partea angajatorului) si apelul la 112. (dar care a fost anulat de sef pe motivul : il duc eu la spital, lasati salvarea).

pai de la spital nu i s-a dat concediu medical? se poate duce oricand si la medicul de familie, dar daca a fost la spital deacolo trebuia sa-i de intai medical.

Daca vrea sa revina si sa declarea ca accidentul a fost la munca si nu acasa cred ca cel mai bun lucru este sa mearga la ITM, la biroul de Securitate in munca si sa discute acolo.
Ganditi-va bine ce vreti sa faceti !!!
Eu personal va recomand varianta cu ITM, dar ca sa obtineti ceea ce va doriti, trebuie sa :
1. Cat mai multe dovezi in sprijinul afirmatiei dvs.
-Numele martorilor, chiar daca nu vor sa declare impotriva angajatorului. Inspectorii vor sti cum sa le ceara declaratii.
- Daca s-a apelat 112 de la sediul firmei, iar seful personal a anulat totul, are o problema, era acasa la accidentat ?
- Iesirea din spital
2. La firma ar trebui sa existe medic de med. muncii, responsabil SSM, luati legatura si discutati cu ei, si mentionati in reclamatia ITM.
3. Nu uitati, accidentatul a declarat ca s-a accidentat acasa !
Multa sanatate !

Responsabil SSM Octavia Turbatu :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca nedeclarat ci-cristi ci-cristi Care sunt consecintele pt un inspector ssm care lucreaza la o firma in care s-a produs un accident de munca nedeclarat (muncitorul a declarat la spital ca s-a ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp beneficiezi de concediu medical platit? camelush camelush Buna ziua. Fratele meu a avut un accident de munca in urma cu 4 luni, adica in pauza de masa a vazut pe el un zid fracturandu-i 4 vertebre si piciorul drept. ... (vezi toată discuția)
Accident de munca maria_cristina maria_cristina Sotul meu a suferit un accident la firma unde lucreaza. Este angajat cu carte de munca, dar angajatorul insista cu telefoane si amenintari sa declare ca s-a ... (vezi toată discuția)