avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Credit

Mama decedata in 2010 a luat un credit de la firma Provident inainte de deces cu vreo doi ani. La data decesului mai avea de platit 636 Ron. Creditul era de 1800Ron (ea platise pina la data decesului 2300 Ron). Mama a locuit pina la deces in apartamentul meu. Succesiunea nu am facut-o caci nu am avut de ce. Nu a lasat nimic. Fratele meu e handicapat si are o pensie de 405 Ron. (eu sint cea care il intretin):). Zilele trecute am gasit in cutia de scrisori o scrisoare de la provident adresata mamei ca o someaza sa plateasca acel rest de 636 Ron. Sint convinsa ca agentul stie ca mama a murit. intrebarea mea este poate fi obligata o persoana moarta de cinci ani sa plateasca creditul ramas?
Eu nu am luat legatura cu cei de la provident pentru ca nu am nici o calitate. Ce se poate intimpla mai departe?
multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:21, 6 Mai 2015
intrebarea mea este poate fi obligata o persoana moarta de cinci ani sa plateasca creditul ramas?

:giggle:

Cei care ar putea fi obligati sunt mostenitorii, daca nu ati acceptat mostenirea ( care e formata si din bunuri si din datorii), nu veti plati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumuturi in caz de deces RODICAPIS RODICAPIS MAMA MAEA A DECEDAT ACUM 4 ANI. A VUT UN CARD DE IMPRUMUT LA O BANCA . NU A AVUT ASIGURARE LA IMPRUMUT . BANCA ACUM MA SOMEAZA PE MINE SA PLATESC IMPRUMUTUL. ... (vezi toată discuția)
Refuz despagubire pentru credit doina75 doina75 Buna seara . Am o mica problema si v-as ruga sa ma ajutati cu un sfat . In 2006 tata a facut un credit la BCR si a semnat si o polita de asigurare pt credit . ... (vezi toată discuția)
Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Subiect: credit banca Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu ... (vezi toată discuția)