avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Adeverinta de venit completata gresit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Adeverinta de venit completata gresit

Buna ziua ,

Am si eu o problema , am fost instiintat cu 2 saptamani in urma sa ma prezint la politie , toata treaba e urmatoarea :

In 2007 am achizitionat un calculator de la o anumita firma , persoanele de la acea firma mi-au zis ca au nevoie de ceva documente , eu m-am angajat in luna octombrie 2007 la firma mamei mele , angajatii de acolo au zis ca colaboreaza ei cu serviciul bancar EFG Retail de la Banc Post mi se pare . Am ramas cu dansii sa imi dea actele eu ne fiind din Oradea sa ma duc acasa sa le completeze mama mea si sa le readuc inapoi . Bun zis si facut m-am rentors si le-am adus actele le-am predat ....angajatii nu m-au informat mai nimic despre credit ..m-au intrebat doar daca prefer rata fixa sau sa pot plati in transe de cat doresc ca sa pot scapa mai repede . Eu am zis ca vreau in transe sa scap mai repede . Totul se intampla pe data de 21 noiembrie 2007 mentionez ca eu eram angajat din octombrie la mama mea ca gestionar cu un salar de 585 de lei pe luna ( un salariu mai mare decat cel minim de pe vremea aceea care era undeva in jur de 450 de lei ). Dupa vreo 3 saptamani de asteptari si certuri cu firma , ma suna sa ma duc sa-mi ridic calculatorul ..m-am dus l-am ridicat nu mai stiu daca mi-au dat nici macar acte pe el ...sau daca mi-au dat nu mai stiu de unde is dupa 8 ani de zile ...desi sunt o persoana foarte atent la acte mai ales care imi dovedesc proprietatea pe un bun .... acestea fiind intamplate ...imi vine in plic acasa cardul Euroline de la banca respectiva si facturile de plata pe care le-am platit la zi lunar ...tin sa mentionez ca la incepunt mi-a venit 60 ron apoi a tot crescut pana la 90 Ron . Mama mea care fiind implicata cu bancile se ocupa si imi platea si aceasta factura . Vazand ca prima factura a venit 60 ron a zis citez " O pai lasa ca le pun cate 100 Ron lunar ca nu ma incurca cu nimic " . Ca dupa 1 an de zile sa imi zica citez " Aline suna la astia si intreaba ce se intampla ca din 2800 ron cat aveam de platit ti-au scazut din sold doar vreo 300-400 ron si mai ai de plata 2400 ron . Am uitat sa specific ca acea firma de la care am luat calculatorul mi-a accesat de la banca un card de nevoi personale cu o linie de credit de 3300 ron din care si-au sustras 2800 ron contravaloarea calculatorului. Bun am achitat intr-un final in 2010 contul respectiv . Acum am fost anuntat ca de catre politie ca EFG Retail a facut plangere penala firmei respective si ca eu si alti 36 de clienti suntem suspectati de falsificarea adeveintei de venit . Tin sa mentionez ca toti clientii au acceasi problema cum ca in adeverinta de venit tip de la EFG Retail astia ...intr-un chenar din dreapta este completat cu alt pix si alte sume salariale si vechime de munca . In ceea ce ma priveste pe mine scria ca eu eram angajat la firma din 11 martie 2007 si ca as avea un salariu brut de 800 ron si net de 600 ron ceea ce e relativ apropiat de suma corecta de 585 ron cat aveam eu net salar . In fine ideea e ca ma intriga de ce nu am fost anuntat din 2011 de aceasta ancheta , 2 ce valoare mai au actele dupa 5 ani dupa ce toate obligatiile contractuale au fost facute ?
Cel mai recent răspuns: ContSters358997 , utilizator 11:38, 6 Mai 2015
Tin sa mentionez ca angajatii de la Politie la prezentarea cu avocatul meu pentru aducerea la cunostinta mi-au zis ca problema e ca am folosit o adeverinta de venit falasa iar la a 2 a infatisare cand voiam sa depun documentele si carnetul de munca mi-a spus ca defapt chenarul din adeverinta e problema . Eu am incetat sa lucrez la firma mamei mele in 2009 . Ce as putea sa patesc? In afara de cheltuielile cu avocatul si etc . Ce ma indrumati ? Va multumesc si va salut cu respect .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card euroline sabou sabou Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca a mai intalnit cineva urmatoarea situatie si daca da cum s-a rezolvat: am cumparat de la Altex prin card euroline ... (vezi toată discuția)
Extras lunar card, cand cu minus cand cu plus crys33 crys33 Salutare voua, am o nedumerire am facut greseala ca acum 3 ani sa iau un pc in rate prin Euroline sau efg retail services, desii am intrebat simplu de trei ori ... (vezi toată discuția)
Mari probleme cu o societate de acordare credit consum-nebancara musati musati Buna seara, Am si eu o problema cu \"minunatii\" EFG RETAIL SERVICES IFN. In anul 2007 am achizitionat un laptop de la \"Depozitul de Calculatoare\" in ... (vezi toată discuția)