avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bunuri neridicate din imobil executat silit
Discuție deschisă în Executare silită

Bunuri neridicate din imobil executat silit

in urma dobamdirii (adjudecarii) unui imobil achizitionat la licitatie,si dupa ce sa procedat la evacuare fortata de catre executor cu poloitie etc, bunurile au ramas sigilate in una din camere ne fiind inventariate doar sigilate. sa incheiat un proces verbal cu martori in care a fost mentionat faptul ca debitorul solicita termen de doua saptamani pentru ridicrea bunurilor,iar in caz ca nu sint ridicate in acest termen se va proceda comf legii...in prezenta executorului judecatoresc.intrebare: Dupa cat timp se considera abandonate sau cum se procedeaza comf legi ca am inteles ca in acest sens au suferit modificari legile si dupa expirarea termenului acceptat se considera abandonate ne mai fiind impusa obligatia de custodie a bunurilor sigilate .? 1) in prezent termenul cerut pentru a-si lua lucrurile a expirat. 2)in procesul verbal nu scrie nimic despre faptul ca bunurile au ramas in custodia cuiva. Cine si cum le poate lua acum?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:00, 6 Mai 2015
La cererea creditorului executorul judecatoresc poate declara abandonate bunurile mobile care au valoare de piata si nu au fost revendicate de debitor sau alta persoana care ar dovedi calitatea de proprietar,in termen de 4 luni de la data incheierii procesului verbal de predare silita.Despre toate acestea va fi instiintat debitorul si organul financiar local pentru a prelua bunurile abandonate.( Art.898-900 NCPC).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ... Verorusu Verorusu Buna seara! Mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . A fost cumparat in urma vanzarii ( o executare silita), printr-un executor judecatoresc. In anul ... (vezi toată discuția)
Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ... balasoiu nicol balasoiu nicol Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . a fost cumparat in urma vanzarii - executare silita. In anul 2018, s- a recurs la evacuarea dim ... (vezi toată discuția)
Custode al bunurilor rezultate din executarea silita CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN CABINET INDIVIDUAL DE INSOLVENÞÃ SÃVOIU IULIAN Buna ziua, As avea o rugaminte la Dvs. intrucat am incercat mai multe pareri din partea unor executori sau avocati si parerile sunt impartite. Speta: in ... (vezi toată discuția)