avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un ...
Discuție deschisă în Executare silită

Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ...

Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . a fost cumparat in urma vanzarii - executare silita. In anul 2018, s- a recurs la evacuarea dim imobil a debitorului. Bunurile ramase in acel imobil au ramas in custodia mea . in anul 2021 mama mea a decedat , iar eu sunt noul proprietar. Din 2016 si pana in 2023 fostul proprietar a intrat in mod fraudulos in imobil, multe lucruri cred ca au si disparut. Suntem in anul 2023 si aceste bunuri ma incurca, multe dintre ele fiind vechituri . Imi puteti spune , va rog ce pot face? Vreau sa scap de ele . Executorul imi spune ca trebuie sa le scot la vanzare, sa le evalueze un evaluator , etccc. Dupa cat timp se considera abandonate? Daca cumva se considera abandonate imi puteti indica , va rog , articolul din lege ? Ajutati-ma cu un sfat , deoarece vreau sa scap de birocratie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: balasoiu nicol , utilizator 14:05, 11 Ianuarie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Exista in Codul Civil un articol interesant care cred eu v-ar putea ajuta, este vorba de art. 941 care se refera la dobandirea bunului prin Ocupatiune.

Art. 941.
(1) Posesorul unui lucru mobil care nu aparţine nimănui devine proprietarul acestuia, prin ocupaţiune, de la data intrării în posesie, însă numai dacă aceasta se face în condiţiile legii.
(2) Sunt lucruri fără stăpân bunurile mobile abandonate, precum şi bunurile care, prin natura lor, nu au un proprietar, cum sunt animalele sălbatice, peştele şi resursele acvatice vii din bazinele piscicole naturale, fructele de pădure, ciupercile comestibile din flora spontană, plantele medicinale şi aromatice şi altele asemenea.

Din punctul meu de vedere, bunurile despre care vorbiti sunt abandonate si pot fi dobandite prin ocupatiune.

O seara linistita!

Adjudecarea de bun imobil reprezinta forma de executare silita ,varianta de dobandire drept de proprietate bun total distinct fata de institutia tranzactionarii volitive intre partile interesate
Initial notificati oficial proprietarul bunurilor cu obligatia ridicarii acestora din proprietatea dv
in ce fel au ramas in custodia dvs, exista acte, un inventar , etc ?
Exista proces verbal


gi-jane2 a scris:

in ce fel au ramas in custodia dvs, exista acte, un inventar , etc ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autoturism fara proprietar oeview oeview Buna seara, Vecinul unui prieten a decedat in urma cu aproximativ 8 ani. In urma sa a ramas o oarecare mostenire, printre care si o masina. Din ce stiu, ... (vezi toată discuția)
Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ... Verorusu Verorusu Buna seara! Mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . A fost cumparat in urma vanzarii ( o executare silita), printr-un executor judecatoresc. In anul ... (vezi toată discuția)
Bunuri declarate abandonate MariaAll MariaAll Bună ziua, În anul 2016 \"X\" a câştigat un imobil la licitație. În luna decembrie 2018 s-a efectuat evacuare silită debitorului, iar bunurile ... (vezi toată discuția)