avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitoare sau Neplatitoare de TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitoare sau Neplatitoare de TVA?

Un SRL este inregistrat ca neplatitor de TVA. Daca doreste sa faca o achizitie din UE , stiu ca ar trebui sa se inregistreze ca platitor de TVA. Este corect ce spun?
Dar in cazul in care face o achizitie inafara UE , mai este obligat sa se inregistreze ca platitor de TVA?
Cel mai recent răspuns: IRR , utilizator 13:56, 27 Septembrie 2015
Trebuie sa faca o achizitie din UE mai mare de 10.000 de euro. Pentru sume mai mici, nu trebuie sa se inregistreze.
Pentru state din afara UE nu trebuie TVA.
Achizitie de bunuri? Plafonul precizat mai sus este pt bunuri.
Multumesc!
Pentru bunuri, da. In cazul in care era vorba de servicii, exista un plafon?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trecere de la societate neplatitoare tva la societate platitoare de tva Tdorneanu Tdorneanu Buna ziua, Am o firma care e neplatitoare de TVA cu activitati comerciale de consultanta. Vreau sa dezvolt aceasta firma astfel incat sa cumpar din spatiul ... (vezi toată discuția)
Import din ue fara tva si vinzare in romania nordelectric nordelectric Buna ziua, Vreau sa import marfa fara TVA din UE. si sa o vind in R omania.Cum pot evita plata TVA sau cum pot vinde aceasta marfa fara TVA.Sa-mi fac firma ... (vezi toată discuția)
Societate neplatitoare de tva, achizitie ue AdiP89 AdiP89 Buna ziua, O firma neplatitoare de TVA in Romania doreste sa achizitioneze un echipament din Uniunea Europeana de la o firma platitoare de TVA in Italia. ... (vezi toată discuția)