avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari la curte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari la curte comuna

Buna, credeti ca putem infinta o asociatie la nivelul caselor de locuit intr-o curte comuna cu trei proprietari ?
utilitatiile sunt separat pe fiecare proprietar si avem comun doar curtea, cateva incaperi (holuri de acces), WC (de curte), spalatorie, gradina.
Cel mai recent răspuns: valitinu , utilizator 17:15, 7 Mai 2015
Care ar fi rostul infiintari acestei asociatii ? Mai ales ca sunteti 3 proprietari , daca vreti cineva sa va ingrijeasca gradina , platiti pe cineva cu randul , o luna fiecare proprietar , cred ca este mult mai practic .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legisltiei, puteti sa infiintati asociatie de proprietari. Aveti curtea comuna care va trebui sa o folositi impreuna si oricand pot fi probleme. Folosirea incaperilor comune, a spalatoriei si a gradinii comune inseamna iar cheltuieli comune care ar putea fi gestionate prin asociatie. Intretinerea acestora poate fi reglementata conform legislatiei asociatiilor de proprietari.
Dintre proprietari alegeti un presedinte, un administrator si un cenzor iar anual va puteti schimba intre dvoastra.;)
Sunt de acord cu @Mytro si nu vad rostul infiintarii unei AP conform L230/2007.
Pentru a gestiona cheltuielile comune va puteti infiinta o asociatie secreta;) pentru a nu plati darile la stat si va tineti socotelile la buna intelegere.
Cheltuielile comune le impartiti lunar la 3 si nu cu rindul deoarece exista posibilitatea sa nu fie egale in luni diferite.
Daca 3 proprietari nu se inteleg ce sa mai spunem de asociatii in care sunt 100??
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O asociatie de proprietari care nu are salariati sau alte cheltuieli asimilate salariilor, nu va plati nici un fel de contributii, impozite sau taxe la stat.
Nu trebuie sa angajeze administrator pentru ca cei trei proprietari fiind membri ai comitetului executiv, pot prelua toate atributiunile administartorului.
Dl Adriantot, profesionist ca intotdeuna !!

multumesc tuturor, si acum sa va spun secretul... cyan, nu e vb de neintelegere, multumim Domnului, ne intelegem perfect...


ca si asociatie de proprietari putem aduna cei 2% din impozitul pe profit ( al prietenilor, neamurilor, colegilor...) la inceputul fiecarui an, bani pe care putem sa ii folosim la reparatia condominiilor comune
Ultima modificare: Joi, 7 Mai 2015
valitinu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare bloc fara asociatie de proprietari georgiana486 georgiana486 Buna ziua, As dori sa va intreb daca se poate administra un bloc fara a crea o asociatie de proprietari. Ideea este ca suntem un bloc nou construit, mic, de ... (vezi toată discuția)
Functionare asociatie de proprietari ContSters134265 ContSters134265 La data de 01.12.2013, proprietarii a trei blocuri noi situate pe aceeasi strada au constituit o asociatie in conditiile Legii nr. 230/2007, iar cu ... (vezi toată discuția)
Inscriere ca membru in asociatia de proprietari vio_b_68 vio_b_68 O Asociatie de Proprietari infiintata acum 15 ani, are la parterul blocului un Oficiu al unei companii.Dupa 15 ani, proprietarii acestui Oficiu doresc ... (vezi toată discuția)