Buna ziua! Bunicii mei au avut niste banuti de aur, koroane austroungare sau cocosei cum li se mai zicea.In 14 iunie 1960 s-a dat un decret (nr. 210), prin care ,toti care detineau aur , metale pretioase etc , trebuiau sa-i predea Bancii de Stat a R.P.R. in termen de 30 zile.Pe 21 iunie 1960 bunicii au predat acei bani de teama sa nu faca inchisoare, li s-a dat in acest scop un act (borderou), pe care il au si acuma,in care scrie ca s-a cumparat de la X atatea bucati de koroane austroungare si pretul fiecarui banut , precum si totalul.
Ce m-ar interesa pe mine? Se poate recupera cumva acei banuti? Se poate face ceva in acest caz? Am inteles ca au fost preluati abuziv , chiar daca li s-a dat o suma pt ei. Daca e cineva care a mai intalnit un asemea caz as fi tare incantat sa aud o parere. Va multumesc!
cu tot respectul pentru domnul cazacioc: verificati va rog OUG 190/2000 republicata si L 82/2007
concluzia: termenul de depunere al actiunilor in instanta expira la 31 decembrie 2009.
E corect. Va multumesc pentru observatie. Imi pare bine ca ati indreptat lucrurile.
In site-ul legislativ consultat nu-mi arata legatura cu legea 82/2007
Motivare in drept
rolex
O persoana a fost condamnata in 1956 la 10 ani temnita grea si confiscarea totala a averii pentru activitati contra clasei muncitoare. In anul 2002 Curtea ... (vezi toată discuția)
Accize produse aur
lumib78
Buna ziua,
O societate achizitioneaza din romania de la alta firma romaneasca niste pandantive din aur de 14 karate, personalizate cu denumirea firmei pe care ... (vezi toată discuția)